Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PvdA

Den Haag, 14 februari 2002

JELTJE VAN NIEUWENHOVEN VERDIEPT ZICH IN HET LEVEN VAN DE LEIDSE JEUGD EN JONGEREN

Op dindag 19 februari bezoekt Tweede-Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven de stad Leiden.

Om 14.40 uur maakt Jeltje van Nieuwenhoven kennis met leiding en kinderen van De Kever, Pieterskerk-Choorsteeg 15. Tijdens een rondleiding laat zij zich informeren over de verkeersveiligheidssituatie in de omgeving en krijgt zij uitleg over de werkwijze en activiteiten van deze buitenschoolse opvanginstelling.

Om 15.40 uur vertrekt Jeltje van Nieuwenhoven naar het ROC Leiden, locatie Gezondheidszorg en Welzijn, Ter Haarkade 6A. Hier spreekt zij om 16.00 uur met leerlingen, docenten en andere betrokkenen over de "veilige school", veiligheid binnen en buiten de school.

Dan volgt tussen 18.00 en 19.30 uur een maaltijd, die Jeltje van Nieuwenhoven samen met studenten zal bereiden. De PvdA-afdeling Leiden heeft van haar locale verkiezingsprogramma een speciale studentenvertaling gemaakt. Hierin staat wat de PvdA-Leiden gedaan heeft voor studenten en wat zij de komende vier jaar van plan is nog meer voor deze groep te gaan doen. Tijdens het eten doen de studenten aan Jeltje van Nieuwenhoven uit de doeken welke voor- en nadelen het leven in een studentenstad met zich meebrengt. Locatie: studentenhuis aan de Klikspaanweg 16 (tweede verdieping Sterflat).



Partij van de Arbeid