Korps: Flevoland, plaats: district Noord 19-02-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Aanrijdingen
EMMELOORD Maandagavond vond een botsing tussen een bromfiets en een auto op de kruising Prof. Ter Veenstraat/Boslaan plaats. Een 16-jarige bromfietser uit Emmeloord reed op de Boslaan richting het centrum. Op de kruising met de Prof. Ter Veenstraat verleende de bormfietser geen voorrang aan een 24-jarige automobilist uit Emmeloord. De bromfietser is ter controle per GGD-ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

NAGELE Een 40-jarige automobiliste uit Emmeloord en haar 5-jarige inzittende zijn ten gevolge van een aanrijding met nekklachten naar het Dr. Jansenziekenhuis gebracht. De automobiliste reed maandagmiddag noordwestwaarts op de Havenweg. Vermoedelijk kwam de 40-jarige met de wielen in de berm terecht waardoor zij de macht over het stuur verloor en in de sloot belandde. Beiden zijn per GGD-ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De auto is door een bergingsbedrijf weggesleept.

Aanhouding
LELYSTAD Maandagmiddag hield de politie een 29-jarige man zonder vaste woonplaats aan op grond van de Opiumwet. Een agent sprak de man aan, omdat deze op de Voorstraat rondhing. De man liet iets vallen en bij nader onderzoek bleken dit hard drugs te zijn. Hij is daarop aangehouden en voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. De drugs zijn in beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.