Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 19 februari 2002


Onderzoek brand in caravan Rijnsburg (D1)
Onderzoek naar de brand in een stacaravan op een camping aan de Elsgeesterweg heeft uitgewezen dat het hier om een zelfdoding gaat. Op zaterdag 16 februari even na 18.00 uur werd bij de brand in een caravan het stoffelijk overschot gevonden van een 48-jarige man uit Katwijk.De brand sloeg over naar drie andere stacaravans die geheel uitbrandden. Er waren in deze caravans op het moment van de brand geen bewoners aanwezig.

Aanhoudingen Leiden (D4)
De politie van Leiden heeft dinsdagmorgen 19 februari drie jongens aangehouden die worden verdacht van een mishandeling eind vorig jaar. In de nacht na Tweede Kerstdag zouden zij een 22-jarige man die met een vriend over de Oude Herengracht fietste, zonder enige aanleiding in elkaar geslagen hebben. Politieonderzoek heeft de identiteit van de jongens aan het licht gebracht. De drie, 15, 16 en 19 jaar, zijn na hun aanhouding ingesloten. Het politieonderzoek wordt vandaag voort gezet.

Aangifte Leiden (D4)
In een buurtcentrum in de Merenwijk ontstond maandagavond 18 februari ruzie tussen een aantal vrouwen en een groepje jongeren. De scheldpartij liep erop uit dat één van de jongens het tafeltje waaraan de vrouwen zaten omgooide. Een 67-jarige vrouw uit Leiderdorp kreeg daarbij hete koffie en thee over zich heen. Zij heeft bij de politie aangifte gedaan. Doordat vrienden de jongen naar buiten dirigeerden, werd een verdere escalatie voorkomen. Het letsel van de vrouw viel mee; medische behandeling was niet nodig. De politie zal achterhalen wie de jongen was en hem uitnodigen om zijn kant van het verhaal te horen.

Snelheidscontrole Alphen aan den Rijn (D3)
De politie heeft op maandag 18 februari op diverse lokaties een snelheidscontrole gehouden. Van 10.30 uur tot 11.00 uur werd gecontroleerd op de Burg. Bruinslotsingel in de richting van de Pres. Kennedylaan. Van de 57 passanten waren er zes in overtreding. De hoogstgemeten snelheid was 73 km/u.
Op de Veldbloemweg werd van 11.10 uur tot 11.21 uur gecontroleerd. Hier waren drie bestuurders in overtreding. Er waren 26 passanten. De hoogstgemeten snelheid was 59 km/u.
Tussen 11.35 uur en 11.44 uur werd gecontroleerd op de Horstenweg in de richting van de Eisenhouwerlaan. Van de 40 passanten waren er drie in overtreding. De hoogstgemeten snelheid was 64 km/u. Op de Concertweg werd tussen 11.50 uur en 12.10 uur gemeten. Hier waren vier bestuurders van de 85 in overtreding. De hoogstgemeten snelheid was 65 km/u. Op bovengenoemde wegen is de maximum toegestane snelheid 50 km/u.

Inbraak in woning Bilderdam (D3)
In de nacht van zondag 17 op maandag 18 februari werd er ingebroken in een woning aan de Bilderdam. De inbrekers kwamen binnen na inklimming via een raam. Dit raam konden zij openen nadat in de raamsponning gaatjes waren geboord en zo het sluitboompje van het raam opgelicht kon worden. Uit de woning werd geld en werden autosleutels gestolen. Met deze autosleutels stalen de inbrekers een buiten geparkeerde Audi.

Fietser loopt hersenschudding op Zwammerdam (D3)
Een 13-jarige fietser uit Alphen aan den Rijn liep op maandag 18 februari rond 16.30 uur op de Oostgouweweg een hersenschudding op bij een ongeval. De fietser liet bij het linksafslaan een tegemoetkomende 20-jarige automobilist uit Driebruggen niet voor gaan. Een aanrijding volgde. De jongen is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Politie houdt verdachten van inbraak aan Alphen aan den Rijn (D3)
De politie hield op maandagavond 18 februari rond 23.25 uur op de Hoorn vier mannen aan. Zij werden er van verdacht eerder op de avond in een bedrijf aan de Flemingweg te hebben ingebroken. Bij de inbraak werd een computer buitgemaakt. Een bewakingsdienst waarschuwde de politie en tipte hen over een vluchtauto. De vier, drie uit Alkmaar en in de leeftijd van 24, 21, 20 en één uit Utrecht met de leeftijd van 20 jaar, zijn ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Medicijnen verloren Noordwijk (D1)
Een inwoner van Noordwijk is maandagmiddag 18 februari medicijnen van het merk Diazepan verloren. Deze medicijnen kunnen bij kinderen bij inname van slechts één tablet een toestand van diepe rust of juist van opgewondenheid veroorzaken. Bij vermoeden van inname moet men direct het ziekenhuis of de doktersdienst bellen.
De man is de medicijnen verloren op de route van de apotheek aan de Zeestraat naar de Jozef de Veerstraat. Het gaat om twee kartonnen doosjes met in de ene verpakking 30 pilletjes van 5 milligram met een witte of gele kleur. In het andere doosje zitten 30 blauwe pilletjes van 10 milligram.

Poging beroving Gouda (D2)
Een 13-jarige jongen uit Linschoten heeft maandag 18 februari rond 08.15 uur twee straatrovers van zich af geschud. Hij stapte uit de bus bij het Stationsplein en wilde in de richting van de Noothoven van Goorstraat lopen toen twee jongens op hem afliepen. Een van hen gaf hem een stomp en zei dat hij zijn mobiele telefoon moest geven. Hierop gaf het slachtoffer een klap in zijn gezicht. De twee jongens zijn vervolgens weggelopen.

Aanrijding Waddinxveen (D2)
Een 8-jarig meisje uit Waddinxveen is maandag 18 februari rond 10.45 uur met de fiets tegen een personenauto aangereden. Ze fietste vanaf het Koningin Wilhelminaplein de Willem de Zwijgerlaan op en liet de automobilist, een 19-jarige Waddinxvener, niet voorgaan. Het meisje kneusde haar knie.

Brand in woning Gouda (D2)
Bij een brand in een woning aan de Prins Hendrikstraat zijn twee personen, een vader en zijn jongste dochter, naar het Groenehartziekenhuis vervoerd in verband met geïnhaleerde rook. De brand was rond 16.00 uur ontstaan, vermoedelijk doordat de jongste dochter met een kaarsje speelde. De oudste dochter is na het ontstaan van de brand haar moeder gaan halen. Tijdens de brand kwam de vader thuis. De achterzijde van de woning is volledig verbrand.

Man en hond bekogeld Gouda (D2)
Een 30-jarige Gouwenaar is maandag 18 februari rond 18.00 uur bekogeld met stenen door een groep jongeren. De man was boodschappen aan het doen in een winkel aan de Dunantsingel. Hij zag hoe een groep jongeren zijn hond bekogelde die hij buiten aan een paal had gebonden. Toen hij naar buiten liep werd hij zelf het doelwit van de gooiende groep jongeren. Hij raakte gewond aan zijn duim en zijn mond. Omstanders hebben de man met zijn hond ontzet en de politie gewaarschuwd. De omgeving van de Dunantsingel is afgezocht naar de groep jongeren. Deze werden echter niet meer aangetroffen.

Onder invloed Lekkerkerk (D2)
Op de C.G. Roosweg is dinsdagnacht 19 februari rond 02.30 uur een 39-jarige Schoonhovenaar aangehouden wegens rijden onder invloed. De ademanalyse wees 295 ug/l uit. De limiet is 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.

--- einde berichten ---