Gemeente Breda

19-02-2002

Legitimatie verplicht bij aanbieden snoeihout
Vanaf 1 maart moeten inwoners van Breda die hun snoeihout aanbieden op de milieustations van Afvalservice of op de gemeentelijke compostinrichting aantonen dat zij in Breda wonen. Vanaf die datum vragen de medewerkers van de milieustations en de compostinrichting de aanbieders naar hun legitimatiebewijs.

Deze regel was eigenlijk al langer van kracht. Het blijkt dat er regelmatig mensen uit andere gemeentes, maar ook hoveniers- en loonbedrijven, hun snoeihout op de milieustations van Afvalservice of op de gemeentelijke compostinrichting willen aanbieden. Mensen die niet in Breda wonen mogen geen gratis gebruik maken van deze dienstverlening, omdat zij geen afvalstoffenheffing in Breda betalen. Voor de hoveniers- en loonbedrijven geldt dat zij bedrijfsafval aanbieden. Dit kan ook niet gratis.

De aanbieders van snoeihout kunnen zich legitimeren met een paspoort of een rijbewijs. Zijn de gegevens hierop niet meer actueel, dan kan men als aanvulling hierop ook een recent poststuk meenemen.

De milieustations van Afvalservice zijn gevestigd aan de Slingerweg 9 en aan het Spinveld 9. De milieustations zijn op werkdagen open van 8.30 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 8.30 uur tot 13.00 uur. De gemeentelijke compostinrichting ligt aan de Nieuwe Kadijk 99 (aanrijden via de Charles Petitweg). De compostinrichting is op werkdagen open van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur. Inwoners van Breda kunnen hier ook gratis compost afhalen voor de moestuin (zolang de voorraad strekt).

Breda, 19 februari 2002