Gemeente Groningen

19
FEB
10.46

Persbericht

Stadspark verwerft reïntegratie-opdracht t.w.v. 1 miljoen 18-02-2002

De nieuwe landelijke Uitvoeringsorganisatie Werknemersverzekeringen (UWV) heeft DSW Stadspark in Groningen 125 reïntegratietrajecten toegewezen ter waarde van ca. 1 miljoen. DSW Stadspark, een bedrijf met 1.600 medewerkers, maakt hiermee een flinke stap voorwaarts op de reïntegratiemarkt. Het gemeentelijke sociale werkvoorzieningsbedrijf scoort hiermee gemiddeld beter dan de overige 40 samenwerkende Nederlandse SW-bedrijven, die gezamenlijk in totaal 1.100 reïntegratiecontracten in de wacht sleepten. De reïntegratiecontracten zijn door de UWV toegewezen aan (private) ondernemingen die zich richten op het weer op de arbeidsmarkt geplaatst krijgen van mensen die vanwege de WAO langdurig buiten het arbeidsproces zijn komen te staan. DSW Stadspark heeft de trajecten toegewezen gekregen via Fish BV, dat daartoe speciaal is opgericht op initiatief van DSW Stadspark en het Groningse college van B&W.

Het op deze wijze opnieuw laten instromen van mensen op de arbeidsmarkt is het antwoord van de overheid op de toenemende WAO-problematiek in Nederland. Voor DSW Stadspark betekent de toewijzing van de 125 trajecten de voorlopige kroon op het werk van de ingezette organisatieverandering. Lag traditioneel de nadruk op productie, het afgelopen jaar is de reïntegratie-dienstverlening wezenlijk onderdeel geworden van DSW Stadspark.

Na een organisatorische aanloop is vorig jaar juli het Trajectenbedrijf opgericht. Dit onderdeel is gespecialiseerd in het ontwikkelen van individuele programma's (trajecten) en het begeleiden van mensen in het opdoen van (nieuwe) vakkennis en vaardigheden om hen zo in staat te stellen weer volwaardig en naar eigen kunnen in het arbeidsproces te reïntegreren. Het grote aantal trajecten dat door de UWV aan DSW Stadspark is toegewezen, wordt door wethouder Tjerk Bruinsma en algemeen directeur Theo van Campen gezien als bevestiging van de professionaliteit waarmee het reïntegratiebedrijf zich presenteert.