VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Lied in de Schemering wegens succes twee weken verlengd

Het toneelstuk Lied in de Schemering van Noël Coward met in de hoofdrollen Willem Nijholt, Anne-Wil Blankers en Pleuni Touw, wordt wegens groot succes twee weken langer doorgespeeld. Vanwege de grote vraag naar kaarten hebben de producenten Joop van den Ende Theaterproducties en Seaside Productions dit besloten. Lied in de Schemering zal nu tot en met 12 juni in verschillende theaters in Nederland te zien zijn.

Lied in de Schemering doet tot en met 12 juni 62 theaters door heel Nederland aan, de verlengingsdata zijn:
ma. 3 t/m wo. 5 juni Stadsschouwburg Amsterdam Amsterdam vrij. 7 juni Theater aan de Parade Den Bosch zo. 9 en ma. 10 juni Koninklijke Schouwburg Den Haag wo. 12 juni Rotterdamse Schouwburg Rotterdam

Het stuk dat vertaald werd door Willem Nijholt en geregisseerd door Ton Lutz ontving afgelopen januari juichende recensies. NRC Handelsblad kopte: 'Komedie Coward op fenomenaal hoog niveau.' Het Parool schreef: '...je zult je geen betere uitvoering van deze Coward kunnen indenken.' Algemeen Dagblad vond Lied in de Schemering een '...briljante vertolking...' De Telegraaf tenslotte: 'Messcherp toptrio in fraaie Coward.' Onlangs werd Lied in de Schemering genomineerd voor de NRC Publieksprijs.

Lied in de Schemering is het verhaal van de alom gerespecteerde schrijver Sir Hugo Latymer (Willem Nijholt) die met zijn vrouw (Anne-Wil Blankers) in een privé-suite van een hotel in Lausanne-Ochy verblijft. Het bezoek van zijn vroegere geliefde Carlotta (Pleuni Touw) heeft drastische gevolgen: door haar voorgenomen medewerking aan een biografie van de schrijver, dreigt ook Latymers met zorg bedekte homoseksuele verleden naar buiten te komen. Het publiek is er getuige van hoe Sir Hugo op latere leeftijd alsnog zijn ware identiteit, die hij om diverse redenen voor anderen verborgen heeft gehouden, prijs moeten geven.

Voor informatie en reserveringen: De Nationale Theaterkassa
0900-9203
(0,40 euro pm) of de AUB Uitlijn 0900-0191 (0,40 euro pm).

In de digitale beeldbank van het ANP en het ANP Fotonet zijn scènefoto's van Lied in de Schemering rechtenvrij beschikbaar.

Noot voor de redactie/