Politie Drenthe

Persberichten

van dinsdagmorgen 19 februari 2002
10:46 dinsdag 19 februari 2002

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

ASSEN

De politie heeft maandagmiddag/avond twee keer moeten optreden in de Rolderstraat in Assen. Tegen half vijf is een 36 jarige inwoner van Hooghalen aangehouden wegen openbare dronkenschap. Hij was wegens uit een koffieshop gezet. De man is na voorgeleiding en verhoor teruggebracht naar zijn verblijf in Hooghalen.
Rond negen uur s avonds kreeg de uitbater van een bar aan de Rolderstraat ruzie met twee inwoners van Hooghalen. Hij zou het tweetal hebben beschuldigd van het dealen in drugs. Die pikten dat niet en er ontstond een woordenwisseling waarbij de Assenaar zou zijn geslagen. De politie heeft de rust hersteld en de mensen uit Hooghalen aangeraden zich voorlopig niet in de Rolderstraat te vertonen.

EELDE

Een 34 jarige automobiliste uit Eelde is maandagmiddag met onbekend letsel voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen Ze liep haar verwondingen op toen ze op de kruising Hooiweg/ Hortensiaweg/ Henri Dunantweg
In Eelde op een vrachtauto botste die bestuurd werd door een 27 jarige man uit Westerbork. De man uit Westerbork had de vrouw geen voorrang verleend. Omdat de vrouw de vrachtauto raakte toen die al bijna de kruising gepasseerd was worden beide bestuurders aangemerkt als verdachte.

NIEUW WEERDINGE

Een 43 jarige automobilist uit Ter Apelkanaal moet het voorlopig zonder zijn rijbewijs doen. De politie zag de man maandagmiddag op het Weerdingerkanaal in Nieuw Weerdinge met grote snelheid een auto inhalen. De politie klokte de man op 106 kilometer per uur. Op het Weerdingerkanaal geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur.

ASSEN

Onbekenden hebben het afgelopen weekeinde een complete keuken gestolen uit een in aanbouw zijnde woning aan de Everlaan in Assen. De keuken stond nog in de verpakking en is waarschijnlijk vervoerd op een aanhangwagen die in de garage stond.

ZUIDWOLDE

Bij een inbraak in een fotozaak aan de Hoofdstraat in Zuidwolde hebben onbekenden maandagnacht meerdere videocameras en spiegelreflexcameras gestolen. Een inventarisatie moet duidelijk maken wat en voor hoeveel geld er daadwerkelijk gestolen. Men is het pand binnengekomen na het vernielen van een toegangsdeur. In de zaak is grote schade aangericht bij het vernielen van glazen vitrines.

HOOGEVEEN

De politie heeft dinsdagmorgen even na zessen twee inwoners van Gouda aangehouden. Ze werden op heterdaad betrapt bij een inbraak in een bloemenzaak aan de Hoofdstraat in Hoogeveen. De politie was gebeld door buurtbewoners, die glasgerinkel hadden gehoord. Bij het pand trof de politie aan de achterzijde een vernield rolluik aan. Beide verdachten werden in de winkel aangehouden. Uit onderzoek bleek, dat het voor beiden niet de eerste keer was dat ze wegens inbraak waren aangehouden.

ZUIDLAREN

De politie van heeft maandagavond een 33 jarige inwoner van Zuidlaren aangehouden wegens winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Stationsweg. Omdat het de vijftiende keer was dat hij voor winkeldiefstal in aangehouden, is de man na overleg met justitie in verzekering gesteld.

MEPPEL

Het Explosieven Opruimings Commandoheeft maandagmiddag op de Randweg in Meppel een handgranaat onschadelijk gemaakt. De granaat was afkomstig van een zolder van een woning aan de Klaas Sminklaan. Drie jongetjes van 8, 10 en 11 jaar hadden de granaat gevonden en gingen er mee de straat op. De moeder van een van de knaapjes heeft ze het gevaarlijke speeltuig afgepakt en de politie gebeld. De politie heeft proces verbaal opgemaakt tegen een 33 jarige inwoner van Meppel. Hij was de eigenaar van de granaat. Volgens de eigenaar was de granaat leeg en had hij hem al bijna tien jaar in z'n bezit
---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe