Ingezonden persbericht

MAXDATA introduceert Europese garantie

Minimaal twee jaar garantie op alle MAXDATA-producten

Amsterdam, 19 februari 2002 - MAXDATA, toonaangevend leverancier van computerhardware, biedt binnen geheel Europa een standaardgarantie van ten minste twee jaar op haar complete productportfolio. Gebruikers kunnen voortaan in alle Europese landen waar MAXDATA gevestigd is, een beroep doen op deze uitgebreide service.

De uitbreiding van de voorwaarden is een gevolg van een wijziging in de Europese regelgeving. Hardwarefabrikanten zijn hierdoor verplicht in alle landen binnen de Europese Unie ten minste twee jaar garantie op hun producten te bieden. Met uitzondering van de Vision-line-notebooks biedt MAXDATA de mogelijkheid de standaardgarantie uit te breiden naar drie jaar. De klant kan hierdoor de meest optimale keuze maken, afhankelijk van de individuele wensen. Er kan worden gekozen voor een aantrekkelijk geprijsd systeem met twee jaar garantie of met drie jaar garantie voor een geringe meerprijs. Op MAXDATA-notebooks wordt standaard twee jaar Collection, Repair & Return-garantie geboden, waarvan het eerste jaar 72-uurs service.

De garantie op de diverse hardwareproducten is als volgt:


- pc's - standaard twee jaar garantie, waarvan het eerste jaar on-site en het tweede jaar op basis van Collection, Repair & Return. De gebruiker kan de on-site-garantieperiode uitbreiden naar twee jaar of drie jaar;
- notebooks - standaard twee jaar Collection, Repair & Return, waarvan het eerste jaar 72-uurs service. Deze garantie is uit te breiden tot twee jaar 72-uurs service en voor de Pro-notebooks tot drie jaar 72-uurs service;
- monitoren - alle monitoren houden standaard drie jaar on-site-omruilgarantie. De klant echter wordt ook de mogelijkheid geboden om een monitor met twee jaar omruilgarantie te kopen, waarbij men een korting ontvangt.

MAXDATA
MAXDATA heeft zich, sedert haar oprichting in 1987, ontwikkeld tot een vooraanstaande leverancier van hardware. Het bedrijf richt zich op het bieden van complete hardwareoplossingen aan bedrijven. MAXDATA produceert Belinea-monitoren, MAXDATA-pc's, -notebooks en -servers, en verkoopt deze uitsluitend via resellers en distributeurs.

MAXDATA behaalde in 2000 een omzet van bijna 1 miljard euro en is genoteerd aan de Neue Markt in Frankfurt. Het bedrijf heeft naast het hoofdkantoor in Duitsland vestigingen in België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. De producten van MAXDATA zijn beschikbaar in ruim 30 landen in Europa.

Meer informatie is te vinden op www.maxdata.com.



Ingezonden persbericht