Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 19 februari 2002

Studio produceert eerste christelijke tv-serie voor Franstalig Afrika

ABIDJAN/HILVERSUM De eerste christelijke televisieserie die door de studio van African Christian Television (ACT) in Ivoorkust is geproduceerd, wordt op dit moment in Ivoorkust op de nationale televisie uitgezonden.

De 13-delige serie is mogelijk gemaakt door financiële steun van Stichting Christelijke Televisie Projecten/3xM in Hilversum, die tevens de bouw van de ACT-studio heeft gefinancierd. Et votre famille? ( En uw familie? ) belicht vanuit christelijk perspectief onderwerpen als partnerkeuze , omgaan met conflicten en seksuele voorlichting aan kinderen . De programma s worden tevens in Zaïre uitgezonden. In de loop van dit jaar zal de serie ook in Mali en enkele andere Franstalige Afrikaanse landen op de televisie worden gebracht.

3xM-directeur Martien Timmer: "In Ivoorkust worden de afleveringen op het meest gunstige tijdstip uitgezonden, namelijk zondagavond om 19.00 uur. Dat gebeurt op Kanaal 1, dat in heel Ivoorkust kan worden ontvangen. We hopen dat velen, zowel christenen als niet-christenen, door deze tv-programma s worden aangesproken, zodat ze gaan nadenken over de normen en waarden die de Bijbel aanreikt."

Noot voor de redactie