Ingezonden persbericht



*** PERSBERICHT ***

WERKEN AAN DE WEG IN HET KERINGHUIS

Hoek van Holland, 19 februari 2002. In het Keringhuis, informatiecentrum Maeslantkering, is vanaf de voorjaarsvakantie op een gloednieuwe multimediatafel een groot aantal filmpjes te zien van de serie: "Werken aan de Weg" die in de afgelopen jaren door TV Rijnmond zijn uitgezonden. De filmpjes betreffen vooral onderwerpen die met het water in Zuid-Holland te maken hebben, zoals bijvoorbeeld: de geschiedenis van de Nieuwe Waterweg, stormvloedkeringen en pleziervaart.

Tijdens de voorjaarsvakantie is er ook een speciaal kinderprogramma in het Keringhuis bij de stormvloedkering bij Hoek van Holland. Tot en met 3 maart is er op elke woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag om 13.30 uur een leuke kinderrondleiding voor kinderen vanaf 8 jaar. De kinderrondleiding kost 1.20 euro per kind, en volwassenen mogen in de voorjaarsvakantie ook voor de kinderprijs mee met deze rondleiding.
De expositie in het informatiecentrum van de Maeslantkering is gratis te zien.

Ook ligt er een leuke speurtocht klaar. En tot 3 maart kan iedereen nog genieten van de mooie zeedierententoonstelling: levensgrote kleurige zeedieren, gemaakt van papier maché, door medewerkers van stichting Palet uit De Lier.

Naast dit speciale kinderprogramma worden er zoals gewoonlijk om 11.30 uur instaprondleidingen georganiseerd in de weekenden. Deze rondleiding is geïnspireerd op de nieuwe expositie 'Ruimte voor Water', waarbij hoog water in de rivieren en de beheersing hiervan centraal staat.

Speciale voorjaarsaanbieding in restaurant het Open Huis: appeltaart met koffie
voor maar 2.50 euro (za/zo).

Openingstijden het Keringhuis
ma t/m vr van 10.00 tot 16.00 uur
za en zo en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Keringhuis, Margit Dokter of Marit Buis, communicatiemedewerkers. telefoon: 0174-511222/ fax: 0174-540324 / e-mail: keringhuis@podium.nl
Adres: Nieuw Oranjekanaal 139, 3151 XL, Hoek van Holland

het Keringhuis
Nieuw Oranjekanaal 139
3151 XL Hoek van Holland
0174-511222
www.keringhuis.nl