Korps: Groningen, plaats: Diverse 19-02-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 19 februari 2002

Dagelijkse berichten

Nieuwe Pekela: vrouw aangehouden
De politie heeft maandagavond aan de H. van der Laanweg in Nieuwe Pekela een 37-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De vrouw verscheen bij de woning van haar 36-jarige ex-vriend en wilde naar binnen. Omdat de relatie tussen beide al langere tijd beëindigd is wilde de man haar niet binnen laten. Daarop sloeg de vrouw een ruit van de achterdeur van de woning in en drong de woning binnen. Ze werd door de gewaarschuwde politie meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. Ze kreeg onderdak bij een kennis in Stadskanaal. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt voor vernieling.

Bellingwolde: snelheidscontrole
Op de Hoofdweg in Bellingwolde heeft de politie maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Van de 241 voertuigen werd de snelheid gemeten. Zeventien bestuurders reden sneller van de toegestane maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km per uur.

Zuidbroek: bedrijfsongeval
Een 41-jarige medewerker van een staalconstructiebedrijf is maandagmiddag gewond geraakt bij werkzaamheden in een bedrijfshal aan de Industrieweg in Zuidbroek. De man was met een collega bezig met het bewerken van stalen profielen. Eén van de profielen viel om waarbij de man door het vallende staal werd geraakt. Hij liep beenletsel op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Zuidhorn: vrachtwagen in de sloot
Bij een verkeersongeval op de Friesestraatweg bij Zuidhorn is dinsdagmorgen een vrachtwagenchauffeur uit Waalwijk gewond geraakt. De man reed met zijn vrachtwagen, trekker-oplegger combinatie, in de richting van Groningen. Direct na Zuidhorn raakte de man in een bocht, tijdens een zware regenbui, de controle over de combinatie kwijt. De vrachtwagen schaarde en kwam in een links van de weg gelegen sloot terecht, met de voorzijde weer in de richting van Zuidhorn. De chauffeur liep enkele snijwonden alsmede rugletsel op en is voor behandeling en onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De vrachtwagencombinatie is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld. Mogelijk zijn er vlak voor het ongeval problemen met de remmen van de combinatie ontstaan. De politie stelt een technisch onderzoek in naar het remsysteem van de vrachtauto. De rijbaan van de Friesestraatweg (N355) is tussen 06.30 uur en 09.30 uur geheel of gedeeltelijk voor het verkeer afgesloten geweest. De verkeersafhandeling liep vertraging op doordat een op de N355 kerende vrachtauto in de berm vast kwam te zitten. Ook deze truck moest door een takelbedrijf worden losgetrokken.

Groningen: diefstal portemonnee
Op de Meeuwerderweg werd maandagmiddag een 45-jarige Stadjer aangehouden. De man had uit de tas van een 69-jarige vrouw uit Groningen de portemonnee weggenomen. De verdachte was de vrouw eerst behulpzaam toen zij haar fiets liet vallen. Op een onbewaakt ogenblik zag de man kans de portemonnee uit de tas van de vrouw te halen en weg te lopen. Korte tijd later kwam de man terug met een verklaring dat hij de dief van de portemonnee had weten te achterhalen. Hij kwam de portemonnee zonder het geld terug brengen. Daar men het niet vertrouwde is de politie gewaarschuwd. De man is voor onderzoek ingesloten.

Groningen: aanhouding gezochte
Op de Amkemaheerd heeft de politie afgelopen nacht een 36-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten zagen dat de man op zoek was naar een dealadres. Toen zij de man aanspraken en zijn gegevens controleerden bleek dat hij gesignaleerd stond. De man was niet teruggekeerd van proefverlof uit de Grittenborgh. Hij is opnieuw ingesloten.

Groningen: flinke slok op
Op de Mudaheerd werd maandagmiddag een 44-jarige vrouw uit Groningen aangehouden omdat zij behoorlijk onder invloed van alcohol was. De vrouw probeerde met haar auto vanuit een parkeerplaats weg te rijden. Hierbij botste zij meerdere keren tegen andere geparkeerd staande voertuigen. Toen agenten haar aanspraken bleek dat ze alcohol had gebruikt. Bij een blaastest werd vastgesteld dat de vrouw bijna 2.5 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs werd ingenomen en zij verliet met een proces verbaal het politiebureau.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 0.13 euro p/m ).