Gemeente Wassenaar

Olympia '72 krijgt eerste ecokit
19-02-2002

Onder het motto, sportief voor het milieu is sparen voor je club, zal wethouder drs. Else van Dijks Staats van financiën, economische zaken en sport de eerste Ecokit overhandigen. Vertegenwoordigers van Wassenaarse sportverenigingen met eigen clubaccommodatie zullen hiervoor in aanmerking komen. De overhandiging vindt plaats op vrijdag 22 februari 2002 om 17.30 uur in het clubgebouw van Olympia 72 bij het sportcomplex Ter Weer.

De sport heeft ook de taak eigen verantwoordelijkheid te nemen en initiatief te tonen voor de uitvoering van een goed milieubeleid. Via de Ecokit kunnen sportverenigingen die meer willen doen aan milieu en de energielasten van hun eigen of gehuurde sportaccommodatie willen verlagen, de daad bij het woord voegen. In de wetenschap dat dit ook nog eens een positief effect heeft op de financiële huishouding van de sportvereniging. Vandaar ook het motto, Sportief voor het milieu is sparen voor je club.

De Ecokit bevat onder andere isolatiemateriaal voor verwarmingsbuizen, een aanwezigheidscensor, een schakelklok apparatuur, een deurdranger, een stopwatch en drie spaarlampen. De Ecocit is direct te gebruiken, geldbesparing is dan ook direct een feit.