Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-02-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.25 uur

Snelheidscontrole

LOPIK De politie heeft op maandag 18 februari een snelheidscontrole gehouden.

De controle vond van 08.00 uur tot 10.30 uur op de Provincialeweg N210 plaats. Van de in totaal 1293 gecontroleerde voertuigen, bleken 68 harder te rijden dan de toegestane 80 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 31 km/kwartier, dus 44 km/u te hard.

Wapen in auto

VIANEN Op maandag 18 februari werd een wapen in een auto aangetroffen. De bestuurder werd aangehouden.

Rond 05.00 uur zagen politiemensen een auto vanaf de Willem van Duvenvoordestraat de Brugstraat inrijden. Zij controleerden de auto. In de auto zaten twee inzittenden. Eén van de politiemannen zag een loop van een wapen onder een voorstoel uitsteken. Hij pakte het wapen en zag dat het een luchtdrukpistool betrof. Daarop verzocht hij de bestuurder de kofferbak te openen. Die weigerde dat, waarop hen werd medegedeeld dat zij waren aangehouden. De passagier zette het daarop op een lopen en wist te ontkomen. De bestuurder, een 19-jarige man uit Maarssen, werd ter plaatse aangehouden.

In de kofferbak troffen de politiemensen een kluis en inbrekersgereedschap aan. De auto is weggesleept en bij het politiebureau veiliggesteld. Het luchtdrukwapen is in beslag genomen. Naar de herkomst van de kluis wordt een nader onderzoek ingesteld. De verdachte is in het politiebureau ingesloten.