Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-02-2002
Persberichten districten Stad Utrecht, 10.00 uur

Vrouw mishandeld

UTRECHT- In de nacht van zondag 17 februari op maandag 18 februari werd een 43-jarige vrouw uit Maarssen mishandeld en vermoedelijk beroofd. Hierbij liep zij hersenletsel op en is in het ziekenhuis opgenomen.

Op maandagochtend kwam omstreeks 01.15 uur de vrouw geheel verward het politiebureau aan de Franciscusdreef binnen. Zij had een forse wond op haar hoofd en kon de agenten niet vertellen wat er was gebeurd. Uit voorlopig politieonderzoek is vast komen te staan dat de vrouw op zondagavond omstreeks 20.30 uur een woning verliet aan de Kemal Ataturkstraat om naar haar woning in Maarssen te fietsen. Onderweg heeft de mishandeling en mogelijke beroving plaatsgevonden.

De vrouw was erg emotioneel en verward door wat haar was overkomen en kon de politie niet vertellen wat er tussen zondagavond 20.30 uur en maandagochtend 01.15 uur was gebeurd.

De politie zoekt daarom getuigen die mogelijk de vrouw in die tussentijd hebben gezien of de eigendommen van de vrouw hebben gevonden. De vrouw draagt een bril, heeft een tenger postuur, is ongeveer 1.75 lang en heeft donkerblond haar. De vrouw droeg een zwarte stoffen driekwart jas met een zwart/witte sjaal en een blauwe blouse en spijkerbroek. Op het bureau had de vrouw de stoffen jas niet meer aan en miste tevens een zwarte stoffen rugzak met daarin een portemonnee. Zeer vermoedelijk zijn deze goederen door de dader meegenomen en misschien later weggegooid. Getuigen die de vrouw hebben zien fietsen en/of enkele goederen hebben gevonden worden verzocht contact op te nemen met de politie regio Utrecht onder het telefoonnummer 0900-8844.

De politie heeft met 15 rechercheurs de zaak in onderzoek.

Dodelijke schietpartij

DE MEERN- Op maandagavond vond er een schietpartij plaats waarbij een 36-jarige man uit de Meern om het leven kwam.

De man stond omstreeks 21.30 uur op De Keerkring voor zijn woning bij zijn auto. Plotseling werd de man meerdere keren beschoten door een nog onbekend gebleven man. De 36-jarige overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De schutter rende hard weg en getuigen zagen kort daarop een donkerkleurige auto met hoge snelheid wegrijden. De politie is direct begonnen met een uitgebreid getuigenonderzoek.

De technische recherche stelde een onderzoek in naar mogelijke sporen en de straat werd hiervoor gedurende 3 uur afgesloten. De politie heeft een recherche bijstandsteam geformeerd.

Mogelijke getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Marco Polo onder telefoonnummer 0900-8844.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT- Op maandagavond werd een 38-jarige man uit Utrecht voor winkeldiefstal aangehouden.

Omstreeks 19.45 uur wilde de man een winkel aan de Amsterdamsestraatweg verlaten zonder enkele goederen af te rekenen. De man werd tegengehouden door winkelpersoneel en de politie werd gewaarschuwd. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Onderzoek wees uit dat hij drie flessen port, waarvan er een al half leeg was gedronken, had gestolen uit de winkel. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

UTRECHT- Op maandagmiddag vond er tussen 13.00 en 15.00 uur een snelheidscontrole plaats op de Koningin Wilhelminalaan. In totaal passeerden 598 voertuigen de controlepost en hiervan reden er 114 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 kilometer per uur terwijl hier 50 kilometer per uur is toegestaan.