Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 19-02-2002
1e persbericht 19 februari 2002


Berichten uit de regio

Eindhoven: Man na bedreigingen en mishandeling aangehouden Maandag om 17.35 uur is een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. Dat gebeurde bij zijn woning in Gestel. De man wordt er van verdacht dat hij afgelopen zondag op de Fakkellaan zijn 22-jarige ex-vriendin en haar nieuwe vriend, een 30-jarige Eindhovenaar, heeft bedreigd en mishandeld. De verdachte zag zijn ex-vriendin zondag rond 14.45 uur bij haar nieuwe vriend in de auto rijden. Hij sneed de auto af waardoor de ander moest stoppen. Hij trok de nieuwe vriend uit de auto en beet hem in de arm. Hij nam verder de autosleutels en de gsm af. Deze laatste gooide hij hard op de straat. Hij sloeg zijn ex-vriendin in het gezicht en stapte daarna weer in zijn auto om daarmee op de nieuwe vriend in te rijden. Deze kon nog op tijd wegspringen. Zondagavond werd de nieuwe vriend steeds telefonisch bedreigd door de verdachte. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Kortonjolaan is maandagavond een blauwe Opel Corsa met het kenteken FP-VZ-67 gestolen.

Helmond: Man na bedreiging met vuurwapen aangehouden Op het Stationsplein is maandag om 15.55 uur een 42-jarige Helmonder aangehouden. De politie kreeg een melding dat in een woning aan de Markiesstraat een man bedreigd werd met een vuurwapen. Toen de politie in de Markiesstraat kwam reed de 42-jarige verdachte juist met de bromfiets weg. Hij kon op het Stationsplein achterhaald worden. De bedreigde, een 32-jarige Helmonder, deed aangifte. De ruzie ging vermoedelijk over drugs.

Helmond: Zakkenroller
Een 66-jarige Helmondse vrouw is maandag tussen 15.30 en 16.00 uur tijdens het winkelen in de Veestraat haar portemonnee kwijt geraakt. Zij had de portemonnee in de binnenzak van haar jas gedaan. In de Veestraat waren twee kinderen van ongeveer 12 jaar naar haar toe gekomen. Zij gingen tegen haar aan staan en deden of ze huilden. Zij hebben mogelijk de portemonnee gerold. In de portemonnee zat 35,=.

Helmond: Man bedreigt zijn vrouw
In een woning aan de Lieshoutseweg is maandag om 22.40 uur een 50-jarige Helmonder aangehouden. De man, die overspannen is en gedronken had, bedreigde eerder op de avond zijn vrouw met een jachtgeweer. De vrouw vluchtte naar kennissen en belde de politie. De man had verschillende wapens in huis vanwege een jachtakte. De wapens zijn in beslag genomen en de man is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Bromfietscontrole
Bij bromfietscontroles op de Deltaweg, Kasteel Traverse en Mierloseweg zijn maandagavond 15 bekeuringen uitgeschreven. Vijf maal werd bekeurd voor het niet (juist) dragen van de helm, drie maal rijden door rood, twee maal geen certificaat, vier maal de plaats op de weg en een maal voor een te hoge snelheid.

Someren: Snelheidscontrole
Op de Muldersweg is dinsdag tussen 7.00 en 9.00 uur met een lasergun op snelheid gecontroleerd. Van de 120 gecontroleerde autos reden er 11 te hard. De hoogste snelheid was 75 km/u. 50 is toegestaan op de Muldersweg in Someren.

Geldrop: Fietser gewond
Een 15-jarige Geldropse jongen is dinsdag om 8.25 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Tricotstraat Volmolenplein - Vlasstraat. De jongen fietste vanuit de Vlasstraat de kruising op en gaf de 32-jarige Geldropse bestuurder van een personenauto geen voorrang. De jongen had na de aanrijding een gebroken neus en nekklachten. Hij kon na behandeling in het St. Annaziekenhuis naar huis.

Geldrop: Vissen gestolen
Uit de vijver achter een woning aan de Laan van Tolkien zijn tussen zaterdag 16.30 en maandag 17.00 uur twintig zogenaamde Koi-karpers gestolen. De waarde ligt rond de 400,=.

Valkenswaard: Hekken gestolen
Vanaf de Luikerweg zijn tussen zaterdag, 12.00 uur en dinsdag 8.30 uur tien afrasteringshekken gestolen. De hekken, die eigendom zijn van een bouwbedrijf uit Groot Ammers, stonden daar ter beveiliging van het materiaal dat gebruikt werd om een telefoonmast te bouwen. Het werk was klaar en dinsdagmorgen zouden de hekken opgehaald worden. Ze bleken weg te zijn.

Veldhoven: Man na geluidshinder aangehouden
In een woning aan de Draaiboomstraat is dinsdag om 5.20 uur de 45-jarige bewoner aangehouden. Uit de buurt waren klachten gekomen over geluidshinder. Die bestond uit harde muziek, schreeuwen en schelden. De politiemensen die naar de woning gingen hoorden ook de muziek en het schreeuwen. De man, die al eens eerder was gewaarschuwd geen geluidsoverlast te veroorzaken, werd aangehouden en ingesloten.

Veldhoven: Man aangehouden na mishandelingen
Op het politiebureau in Veldhoven is maandag om 16.10 uur een 48-jarige Veldhovenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij tussen november 2000 en augustus 2001 zijn toenmalige 40-jarige vriendin regelmatig heeft mishandeld en bedreigd. De vriendin deed vorig jaar aangifte maar trok die later weer in. De officier van justitie heeft nu besloten de man ambtshalve te vervolgen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.