VODAFONE
http://www.vodafone.nl

Politie snel op locatie door netwerk Vodafone in Nederland

Maastricht, 19 februari 2002 . De politiekorpsen Limburg-Noord en Limburg-Zuid zijn via het mobiele netwerk van Vodafone in Nederland 24 uur per dag op de hoogte van de exacte locatie van hun surveillance-auto.s. Daardoor kan de politie in de meldkamer bij een vraag om assistentie altijd de dichtstbijzijnde patrouille-eenheid oproepen. Daarnaast maken politiekorpsen Brabant Zuid-Oost en Midden- en West-Brabant al geruime tijd gebruik van een groepsoproepsysteem via het mobiele netwerk van Vodafone in Nederland.

Efficiënt en snel
Via het mobiele netwerk van Vodafone, in combinatie met het Automatische Voertuig Locatie Systeem (AVLS) van Tensing.SKS en het Polestar navigatiesysteem van Faber Electronics weet de agent in de meldkamer tot op 5 meter nauwkeurig waar de surveillancewagens zich bevinden. Omdat ze de precieze locatie van de voertuigen zien kunnen medewerkers in de meldkamer de beschikbare politie-eenheden op straat efficiënt inzetten en daar waar nodig direct assistentie sturen. Daarnaast maken politiekorpsen Brabant Zuid-Oost en Midden- en West-Brabant al geruime tijd gebruik van een groepsoproepsysteem waarmee ze via het populaire SMS bericht politie eenheden kan oproepen. Met deze dienst kan de agent in de meldkamer in één keer alle op te roepen politie-eenheden mobiliseren en van de benodigde informatie voorzien
Zowel het lokaliseren van surveillancewagens via het mobiele netwerk van Vodafone in Nederland als mobiele groepsoproepen per SMS zijn voorbeelden van de manier waarop de politie haar efficiëntie en veiligheid verbetert door steeds meer gebruik te maken van mobiele communicatiemiddelen. In de toekomst zal hiervoor ook het Vodafone GPRS netwerk worden ingezet.

Vodafone
Vodafone is één van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld. De Vodafone Group heeft wereldwijd 100 miljoen klanten in 28 landen. Sinds 15 juni 1999 is Vodafone Libertel N.V. genoteerd aan de officiële markt van Euronext Amsterdam.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / /