HOUT EN BOUWBOND CNV

Bastion Hotels stuurt werknemers deurwaarder op hun dak

Bastion Hotels heeft een deurwaarder ingeschakeld om de openstaande rekening van Bouwpartners te innen. Bouwpartners was een detacheringsbedrijf en is inmiddels failliet gegaan. In opdracht van Bouwpartners hebben de werknemers één of meerdere nachten doorgebracht in Bastion Hotels. De curator heeft geen geld om deze overnachtingen te betalen. Deurwaarder D. De Bok is ingeschakeld door Bastion Hotels om de vorderingen te innen.

Bastion Hotels stelt zich op het standpunt dat hotelgasten die het registratieformulier tekenen, daarmee tegelijk erkennen dat de Uniforme Voorwaarden Federatie Horeca van toepassing zijn. Volgens Bastion Hotels wordt elke hotelgast bij het inchecken gewezen op deze uniforme voorwaarden. Nu er bij de curator niets te halen valt worden de werknemers hoofdelijk aansprakelijk gesteld door Bastion Hotels.

Door de curator van Bouwpartners Mr. J.C. Rosenberg Polak, FNV Bouw en de Hout- en Bouwbond CNV is geprobeerd deze zaak te bespreken met Bastion Hotels. Stelselmatig wordt dit geweigerd door de woordvoerder van Bastion Hotels mevrouw Schreurs. Zij verwijst naar de deurwaarder, die vervolgens aangeeft opdracht te hebben gehad van Bastion Hotels om de openstaande rekeningen te innen.
Tot nu toe zijn 8 werknemers benaderd door de deurwaarder. In één geval loopt de vordering op tot meer dan 5.000,=

FNV Bouw en de Hout- en Bouwbond CNV vinden het een kwalijke zaak dat werknemers die in opdracht van hun werkgever gebruik maken van een hotel vervolgens de rekening gepresenteerd krijgen.

De bonden adviseren werknemers om pas gebruik te maken van een hotelovernachting nadat hun werkgever een bankgarantie aan het hotel heeft afgegeven of voldoende geld meegeeft zodat contante betaling kan plaatsvinden. Tevens dringen de bonden aan op aanpassing van de Uniforme Voorwaarden, zodat nietsvermoedende en goedwillende werknemers niet op deze wijze gedupeerd worden.

Leden van de bonden die door deze handelwijze van Bastion Hotels worden gedupeerd krijgen juridische bijstand van de bonden. Volgens de bonden is het zinvol om hierover te procederen. Ook worden gedupeerde werknemers opgeroepen deze vordering alsnog te melden bij het SFB in verband met hun faillissementsuitkering.