AutoRai

19-2-2002

De nieuwe Audi A4 Cabriolet

Met de introductie van de nieuwe Audi A4 Cabriolet gaat de A4 van start in zijn eerste open-air seizoen.

Een auto die wordt gekenmerkt door dynamiek en exclusiviteit, zeer hoogwaardige en innovatieve techniek, en een uitrusting die niets te wensen overlaat. Een échte Audi. Vanaf half mei is de Audi A4 Cabriolet op de Nederlandse markt.

In de negen jaar dat zijn voorganger, de Audi Cabriolet in productie is geweest, wist dit model de status van een ware klassieker te verwerven. Ook de lang verwachte nieuwe generatie heeft wederom alle talenten in huis om uit te groeien tot een cult-object.

De 4,57 meter lange en 1,77 meter brede auto vertaalt de klassiek-elegante kenmerken van de vorige Audi Cabriolet naar een nieuwe generatie en accentueert tegelijkertijd de sportieve uitstraling van het merk Audi.

De Audi A4 Cabriolet is standaard uitgerust met een elektrohydraulische kapbediening en een verwarmbare, glazen achterruit. Uiteraard biedt de cabrioletkap een uitstekende geluids- en temperatuurisolatie, zodat de A4 Cabriolet ook comfortabel bruikbaar is in de winter.

Al even vanzelfsprekend: de uitstekende materiaal- en afwerkingskwaliteit van het interieur. De sportief-elegante styling is perfect afgestemd op het design van de carrosserie en versterkt de homogene verschijning van de hele Audi A4 Cabriolet. Eén ding staat in ieder geval vast: de nieuwe A4 Cabriolet is het emotionele hoogtepunt van het Audi A4-programma.

Een auto waarvan temperament en unieke kwaliteiten al op het eerste gezicht duidelijk zijn. Het dynamisch-vlakke front, de subtiele wigvorm en de krachtig gelijnde achterpartij met zichtbare uitlaatpijpen maken op niet mis te verstane wijze duidelijk dat we hier te maken hebben met een sportief talent.

De nieuwe A4 Cabriolet biedt rijplezier van een nieuwe dimensie. Daar staan de compromisloze dynamiek van de maximaal 162 kW (220 pk) sterke V6-motoren, de perfecte handelbaarheid van het aluminium onderstel en het uiterst elegante design in karakteristieke Audi-stijl borg voor.

Twee krachtige V6-motoren zorgen daarbij direct vanaf de introductie voor een toepasselijk prestatieniveau van de voorwielaangedreven Audi A4 Cabriolet. Ze combineren een sportief-gecomponeerde zescilindersound, een krachtig koppel en een voortreffelijk rustige motorloop; een combinatie die vooral cabrio-rijders bijzonder waarderen.

Met de traploze multitronic-transmissie biedt de nieuwe Audi A4 Cabriolet een absolute noviteit in het cabrio-segment. Want deze transmissie combineert de dynamische kwaliteiten van een handgeschakelde versnellingsbak met het comfort van een automaat.

Maar de sportieve talenten van de nieuwe A4 Cabriolet beperken zich niet alleen tot de aandrijving. Ook het lichtgewicht aluminium onderstel, dat is gebaseerd op de veelgeprezen wielophanging van de A4 limousine, biedt de allerbeste voorwaarden voor een optimale en wendbare handelbaarheid en daarmee voor puur rijplezier.

Dit concept wordt op ideale wijze aangevuld door de grote torsiestijfheid van de cabriolet-carrosserie. Ten opzichte van zijn voorganger is hij maar liefst 112 procent stijver een indrukwekkende prestatie. Deze verbetering komt zowel ten goede aan de rijdynamiek als het (rij)comfort, zodat de A4 Cabriolet in dat opzicht nieuwe maatstaven zet.

En ook de veiligheid profiteert van de stijve carrosseriestructuur. De doelstelling van Audis ontwikkelingsingenieurs was om een stabiliteit en daarmee een botsbestendigheid te realiseren die vergelijkbaar is met die van de A4 limousine. Als de auto over de kop slaat, zorgt een actief rolbeugelsysteem voor extra veiligheid. Daarbij worden, gestuurd door een rolsensor, in een fractie van een seconde twee rolbeugels achter de achterste zitplaatsen omhoog geschoven. Samen met het extreem stijve voorruitframe bieden deze bij over-de-kop-slaan de nodige overlevingsruimte voor de inzittenden voor- en achterin.

Vanaf half mei is de Audi A4 Cabriolet op de Nederlandse markt.

Prijzen Audi A4 Cabriolet 2002

Audi A4 Cabriolet 2.4 125 kW (170 pk) Benzine, 5 versnellingen 47.170

Audi A4 Cabriolet 2.4 125 kW (170 pk) Benzine, multitronic 49.750

Audi A4 Cabriolet 3.0 162 kW (220 pk) Benzine, 5 versnellingen 53.970

Audi A4 Cabriolet 3.0 162 kW (220 pk) Benzine, multitronic 56.550