Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

KORTE BERICHTEN

(week 8)


* Gemeente gesloten
In verband met het afscheid van een van de gemeentelijke medewerkers is de gemeentelijke organisatie op vrijdag 22 februari 2002 vanaf 15.30 uur gesloten.
In verband met de viering van een ambtsjubileum is de gemeentelijke organisatie op vrijdag 1 maart 2002 eveneens vanaf 15.30 uur gesloten.


* Gemeentegids 2002
De gemeentelijke informatiegids 2002 zal volgende week huis-aan-huis bezorgd worden in de gemeente Axel. Indien u op maandag 4 maart nog geen exemplaar hebt ontvangen, kunt u de gemeentegids afhalen op het stadhuis. Op verzoek wordt de informatiegids ook toegestuurd; belt u ons, telefoon 0115-568300, of mail naar voorlichting@axel.nl.


* Sorteeranalyse
Uit een sorteeranalyse van het ingezamelde huishoudelijke afval, die in oktober vorig jaar is uitgevoerd, blijkt dat het aandeel papier/karton van weinig is gestegen naar een normale waarde.
Het aandeel kunststof is ten opzichte van de vorige meting weer genormaliseerd.
Het aandeel metaal is van 'veel' via 'normaal' naar 'weinig' gezakt.
Op basis van de meting van oktober 2001 is, in opdracht van het Openbaar Lichaam Afvalstoffenverwijdering Zeeland (OLAZ), de derde opeenvolgende analyse tot stand gekomen.


* Aanleg riolering
Inwoners van Axel in het buitengebied die nog niet op riolering zijn aangesloten, opgelet! Voor januari 2005 dienen panden in het buitengebied namelijk aangesloten te worden op riolering of dienen de lozingsvoorzieningen (bijvoorbeeld septictanks) aangepast te zijn aan de nieuwe normen. Er mogen dan geen ongezuiverde lozingen van huishoudelijk afvalwater in de bodem of op het oppervlaktewater meer plaatsvinden.
De gemeente heeft een rapport opgesteld waarin aangegeven is waar riolering zal worden aangelegd en waar niet. Dit rapport, getiteld "Buitengebied Axel; clustering ten behoeve van het opheffen van ongezuiverde lozingen", ligt de hele maand februari ter inzage op de afdeling publiekszaken in het stadhuis, zodat een ieder kan nagaan of zijn pand op riolering moet worden aangesloten of niet.
Verder staat op onze website, www.axel.nl, een artikel dat nader ingaat op dit onderwerp en kan een van de gemeentelijke medewerkers een nadere toelichting geven of uw vragen beantwoorden.


* BURGERLIJKE STAND - januari 2002

geboren
Geboren: Quinten F., zoon van A. Mel en L.C. Hamelink Alysha, dochter van M. van Hove en C. De Coster

In ondertrouw:
W.A.I. Fermont en T.A.G. Geerts, beiden wonende te Axel

Getrouwd:
O.A.S. Harms en E. Ferket, beiden wonende te Axel