Voorlichtingspagina week 19 februari -25 februari Gemeente Voorschoten


* Bekendmaking voorbereidingsbesluit

* Verleende vergunningen op grond van de APV
* Ter inzage: Ontwerp Provinciaal Restauratie-Uitvoeringsprogamma 2002-2007 Zuid Holland

* Stemmen in een voor minder-valide kiezers aangepast stembureau
* Besluit wijziging milieuvergunningen

* Wet Milieubeheer

* Procedureverordening planschadevergoeding
* Voornemen tot vrijstelling ex artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening

* Binnenmilieu

* Kapvergunning
Bekendmaking voorbereidingsbesluit
Burgemeester en wethouders van Voorschoten maken bekend dat in zijn vergadering van 20 december 2001 de gemeenteraad van Voorschoten een voorbereidingsbesluit ex artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening heeft vastgesteld voor het volgende gebied:

Het gemeentelijke terrein aan de Hofweg

Het raadsbesluit ligt voor een ieder ter inzage met ingang van 17 oktober op werkdagen van 08.30 - 12.30 uur en bovendien na telefonische afspraak (071-5600733) 's middags en op donderdagavond van 18.00 - 20.00 uur. De stukken liggen ter inzage in het Informatiecentrum van het gemeentehuis.

Het raadsbesluit treedt in werking op de eerste dag na deze publicatie, zijnde 20 februari 2002.
Tegen het besluit kan binnen zes weken na de publicatiedatum een bezwaarschrift worden ingediend.
Het bezwaarschrift kan worden ingediend bij:

Burgemeester en wethouders van Voorschoten

Postbus 393
2250 AJ Voorschoten
Wanneer een bezwaarschrift is ingediend, kan - indien er een spoedeisend belang mee gemoeid is - tevens worden verzocht om het treffen van een voorlopige voorziening bij:
de President van de arrondissementsrechtbank `s-Gravenhage,

sector bestuursrecht

Postbus 20302

2500 EH Den Haag
Verleende vergunningen op grond van de APV 1994
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tot 6 weken na verzending of uitreiking van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

De volgende vergunningen zijn verleend:

6 februari 2002: PvdA-Voorschoten voor het innemen van een standplaats ten behoeve van de verkiezingscampagne op 22 februari en 2 maart 2002 nabij de warenmarkt en op 23 februari 2002 op het Treubplein.

6 februari 2002: V.V.D. Voorschoten voor het innemen van een standplaats ten behoeve van de verkiezingscampagne op de zaterdagen 16 en 23 februari en 2 maart 2002 bij winkelcentrum Adegeest en op het Treubplein.

13 februari 2002: CDA-afdeling Voorschoten voor het innemen van een standplaats ten behoeve van de verkiezingscampagne op de zaterdagen 23 februari en 2 maart 2002 op het Treubplein, op vrijdag 1 maart nabij de warenmarkt en op zaterdag 2 maart 2002 in winkelcentrum Hofland.

14 februari 2002: D66 Voorschoten voor het innemen van een standplaats ten behoeve van de verkiezingscampagne op vrijdag 1 maart 2002 nabij de warenmarkt.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij de afdeling Woningen en Bedrijven, telefoon: 5600 723.
Ter inzage: Ontwerp Provinciaal Restauratie-Uitvoeringsprogramma 2002-2007 Zuid Holland
Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 29 januari 2002 het Ontwerp Provinciaal Restauratie-Uitvoeringsprogramma 2002-2007 vastgesteld.

Dit programma bevat een opsomming van de rijksmonumenten in Zuid-Holland die naar het oordeel van GS in aanmerking dienen te komen voor subsidie van rijkswege voor restauratie. Per monument is tegelijk de hoogte van de subsidie aangegeven. Voorts is deze opsomming voorzien van een uitgebreide toelichting.

Stukken ter inzage

Het ontwerp-programma, met de daarop betrekking hebbende stukken, ligt sinds dinsdag 12 februari 2002 voor een periode van vier weken ter inzage in het gemeentehuis en in de bibliotheek van het Provinciehuis (Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag). Het gemeentehuis is geopend maandag t/m vrijdag van 8.30-12.30 uur. Ook kunt u een afspraak maken voor de middaguren en de donderdagavond.

Zienswijze

Tot en met dinsdag 12 maart 2002 kunnen belanghebbenden hun zienswijzen op dit ontwerp-programma schriftelijk of mondeling aan de provincie kenbaar maken. Als belanghebbenden worden in verband met het Brrm 1997 met name beschouwd: eigenaren van rijksmonumenten en gemeentebesturen.

Schriftelijke reacties kunnen worden gericht aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag. Voor mondelinge reacties kan contact worden opgenomen met bureau Cultuur van de provincie Zuid-Holland, telefoon 070-4416820.

Nadere informatie

Nadere informatie kan verkregen worden bij het bureau Cultuur van de provincie Zuid-Holland, telefoon 070-4416820.


---

STEMMEN IN EEN VOOR MINDER-VALIDE

KIEZERS AANGEPAST STEMBUREAU

De burgemeester van Voorschoten maakt bekend, dat voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente op woensdag 6 maart 2002 onderstaande stemlokalen op zodanige wijze zullen zijn ingericht, dat voor minder-valide kiezers de mogelijkheid bestaat daar zelfstandig hun stem uit te brengen.

Nummer

Aanduiding stemdistrict

Adres stemdistrict

1

Kerkgebouw Het Kruispunt

Schoolstraat 2

2

Gebouw Rode Kruis

Professor Einsteinlaan 3

3

Verzorgingshuis Adegeest

Bachlaan 21

4

Rudolf Steinerschool

Burg. de Koolplantsoen 19

5

't Hofflants Huys

De Zeven Provinciën 68

6

Activiteitencentrum Alettahof

Aletta Jacobsplantsoen 97

7

Vrije Academie

Richard Wagnerlaan 22

8

Cultureel Centrum

Prinses Marijkelaan 4

9

De Boschbloem

B.S. v.d. Oyelaan 39

10

Brandweerkazerne

Burg. van der Haarplein 1

11

Bondsgebouw

Leidseweg 100

12

The British School

Jan van Hooflaan 3

13

Ruimte Plus

Merelhof 7 - 11

De oproepingskaarten zijn inmiddels bezorgd op uw woonadres. Indien u geen oproepingskaart hebt ontvangen en van mening bent dat u wel degelijk kiesgerechtigd bent, kunt u zich in verbinding stellen met de afdeling Burgerzaken, telefoonnummer 071 - 5 600 631.

De gemeenteraadsverkiezingen

Op 6 maart zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Misschien regent het of heeft u het die dag erg druk. Loop dan toch even het stembureau binnen en breng uw stem uit. Of regel bij volmacht dat een ander voor u stemt. Want op 6 maart krijgt u de beste gelegenheid om de politiek in uw gemeente voor de komende vier jaar te beïnvloeden. U stemt dan immers voor de samenstelling van de nieuwe gemeenteraad en deze bepaalt de komende vier jaar hoe de zaken in de gemeente worden geregeld.

De openingstijden van de stembureaus zijn dit jaar verruimd. U kunt op 6 maart vanaf half acht uur tot negen uur 's avonds op de stembureaus terecht. Alle tijd dus om uw stem uit te brengen. Klokslag negen (21.00) uur gaan de stembureaus echt dicht. Dan wordt direct met het tellen van de stemmen begonnen. Dat gaat per computer, dus meestal is de uitslag van de verkiezingen al snel bekend.


---

Besluit wijziging milieuvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben met toepassing van artikel 8.23 van de Wet milieubeheer de in de milieuvergunning voor de volgende inrichtingen toegestane opslag van vuurwerk uitdrukkelijk tot consumentenvuurwerk beperkt:

* Fixet Voorschoten, Koninklijke Marinelaan 39;
* Intratuin Voorschoten, Leidseweg 518,

* Drogisterij Kühn, Van Beethovenlaan 21.
De besluiten liggen met bijbehorende stukken vanaf 20 februari 2002 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis in het Informatiecentrum bij bureau Voorlichting en Communicatie. Daar kunt u van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur terecht. Voor een afspraak om 's middags of op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur de stukken in te zien kunt u bellen naar tel. (071) 5600 752.

Tijdens de terinzagelegging kunt u beroep instellen op de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) als u:

* bedenkingen heeft ingebracht tegen het ontwerp van de vergunning;
* bedenkingen heeft tegen wijzigingen ten opzichte van het ontwerp;
* redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van de vergunning.

Als u een beroepschrift heeft ingediend, kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op uw verzoek een voorlopige voorziening treffen als, gelet op de betrokken belangen, niet gewacht kan worden op de beslissing in de hoofdzaak.


---

Wet Milieubeheer

Ontwerpbesluit wijziging milieuvergunning

Burgemeester en wethouders zijn van plan om met toepassing van artikel 8.23 van de Wet milieubeheer voorschriften over de lozing van afvalwater, de zorg voor de doelmatige verwijdering van afvalstoffen en de zorg voor een zuinig gebruik van energie en grondstoffen toe te voegen aan de door hen op 18 mei 1993 verleende hinderwetvergunning voor een manege aan de Veurseweg 238 in Voorschoten (Manege Vreehorst).

Het ontwerpbesluit ligt met bijbehorende stukken vanaf 19 februari 2002 gedurende twee weken ter inzage in het gemeentehuis in het Informatiecentrum bij bureau Voorlichting en Communicatie. Daar kunt u van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur terecht. Voor een afspraak om 's middags of op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur de stukken in te zien kunt u bellen naar tel. (071) 5600 752.

Tijdens de terinzagelegging kunt u bedenkingen inbrengen tegen het ontwerp van de vergunning. Als u schriftelijk bedenkingen inbrengt, kunt u verzoeken om uw gegevens niet bekend te maken. Voor het mondeling inbrengen of toelichten van bedenkingen kunt u zich melden via tel. (071) 5600 752.

Eventuele bedenkingen worden betrokken bij het besluit van burgemeester en wethouders. Tegen dat besluit kan geen beroep worden ingesteld door degenen aan wie redelijkerwijze kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht.


---

Procedureverordening planschadevergoeding

Burgemeester en wethouders van Voorschoten maken bekend dat de raad van deze gemeente op 30 januari 2002 de "Procedureverordening planschadevergoeding ex artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening" heeft vastgesteld. Tegelijkertijd is de "Verordening tot regeling van de procedure bij toepassing van artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening" ingetrokken.

Ingevolge de Tijdelijke Referendumwet hebben burgemeester en wethouders besloten dat het besluit van de raad tot vaststelling van de verordening referendabel is. Tegen dit besluit van burgemeester en wethouders (dus niet tegen de verordening zelf, maar tegen het referendabel zijn daarvan) kunnen belanghebbenden binnen zes dagen na deze publicatie beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Iedere kiesgerechtigde kan binnen drie weken na deze publicatie een inleidend verzoek tot het houden van een gemeentelijk referendum indienen op een bij de afdeling burgerzaken in het gemeentehuis te verkrijgen modelformulier.

De verordening kan desgewenst worden ingezien in het gemeentehuis, bij de afdeling Woningen en Bedrijven, op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 uur en, op afspraak, op donderdagen tussen 18.00 en 20.00 uur. Telefonische informatie kunt u krijgen bij mevrouw mr M.P. Kriele, telefoon (071) 5600761.


---

Voornemen tot vrijstelling ex artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

woensdag 20 februari tot en met dinsdag 19 maart 2002 in het uur voor een ieder de hieronder vermelde aanvragen ter inzage liggen. Deze aanvragen zijn tevens, na telefonische afspraak, ' s middags en op donderdagavond in te zien:

* een aanvraag voor de bouw van 2 woningen aan de Veurseweg 72-74.
Deze vrijstelling is op basis van art. 19 lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening.

* een aanvraag voor het vergroten van de woning (aan de voorgevel) Valkeweg 6

* een aanvraag voor het vergroten van de woning (aan de voorgevel) Valkeweg 8;

* een aanvraag voor het vergroten van de woning (aan de voorgevel) Valkeweg 10.

Deze vrijstellingen zijn op basis van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening

Met toepassing van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kunnen Burgemeester en Wethouders voor deze plannen vrijstelling verlenen van de voorschriften van het geldende bestemmingsplan. Een ieder kan tot en met 19 maart 2002 schriftelijk zijn zienswijzen Voornemen tot verlenen van vrijstelling ex. artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening

De burgemeester van Voorschoten maakt bekend dat met ingang van woensdag 20 februari tot en met dinsdag 5 maart 2002 in het gemeentehuis in het Informatiecentrum op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur voor een ieder de hieronder vermelde aanvragen ter inzage liggen. Deze aanvragen zijn tevens, na telefonische afspraak, 's middags en op donderdagavond in te zien:

* een aanvraag voor het vergroten van de garage op het perceel Prins Bernardlaan 68;

* een aanvraag voor het vergroten van de woning Het Wedde 80.
Met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kunnen Burgemeester en Wethouders voor deze plannen vrijstelling verlenen van de voorschriften van het geldende bestemmingsplan.

Een ieder kan tot en met, 5 maart 2002 schriftelijk zijn zienswijzen naar voren brengen omtrent het voornemen tot verlenen van vrijstelling. Zienswijzen kunnen worden gericht aan: Burgemeester en wethouders van Voorschoten
Postbus 393
2250 AJ Voorschoten.
Binnenmilieu

In de laatste twee maanden van 2001 zijn op de voorlichtingspagina van de gemeente Voorschoten artikelen opgenomen rondom het thema binnenmilieu. Deze artikelenreeks werd gevolgd door een prijsvraag. Inmiddels is aan de winnares van de prijsvraag (de enige inzender die alle vragen goed heeft beantwoord) een hygrometer uitgereikt door wethouder Verschoor.

Wij hopen u met de informatie over de het binnenmilieu van dienst te zijn geweest. Als u in de serie artikelen heeft gemist en deze alsnog wilt verkrijgen, kunt u een compleet overzicht van de artikelenserie opvragen bij mevrouw M.C. van der Scheer. Zij is op werkdagen 's ochtends telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 5600 681 en per E-mail op het adres mvanderscheer@voorschoten.nl. Voor de volledigheid treft u ter afronding van het thema binnenmilieu onderstaand nogmaals de vragen aan, ditmaal met de juiste antwoorden. 1. De Nederlander brengt gemiddeld bijna driekwart van de tijd in zijn woning door.
Juist
2. De lucht binnenshuis is in het algemeen sterker vervuild dan de buitenlucht.
Juist
3. De legionella bacterie kan zich snel vermeerderen in water met een temperatuur van 60 graden Celsius of hoger. Onjuist
4. Huisstofmijten voeden zich met
Huidschilfers van mens en dier
5. De capaciteit van een kachel hoeft niet afgestemd te zijn op de grootte van de woning waar het toestel geplaatst wordt. Onjuist
6. Bij het verbranden van plastic, textiel en oud papier in een kachel of open haard komen maar weinig schadelijke stoffen vrij Onjuist
7. Ventileren leidt tot een gezondere binnenlucht in de woning. Juist
8. Door te ventileren neemt de kans op schimmelgroei in de woning toe.
Onjuist
9. Als de ventilatieroosters altijd open staan hoeft men verder niet meer te luchten.
Onjuist
10. Hoeveel woningen in Nederland hebben een vochtprobleem?

Één op de vijf woningen
Kapvergunning

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tot 6 weken na verzending of uitreiking van een vergunning (zie onderstaande datum) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen tegen deze vergunning bij het college van burgemeester en wethouders. Verleende kapvergunningen;
8 februari 2002
6 italiaanse populieren staande in de achtertuin van het pand Woelwijklaan 12 te Voorschoten.
Collectes

Burgerlijke Stand


* 04feb02 Femke d.v. P. Kleijweg en M.J.M. Blous;
* 04feb02 Boris z.v. P. Kleijweg en M.J.M. Blous;
* 12feb02 W.H. de Leeuw en F. Vaassen;

* 12feb02 C.S. Löhr en G.A.P. van Abswoude;
* 12feb02 C. Bleekveld en R.G.M. van der Geest;
* 14feb02 R. Hendriks en B.A.P. Duijndam;
* 14feb02 R.W.L. Vlekke en J.J.C. Marrenga;
* 09feb02 G.H. Handgraaf w/v van Dijk, oud 70 jaar;
* 11feb02 G.M.C. de Jongh w/v van Wingerden, oud 83 jaar;
Bouwzaken


* Dobbeweg 18; voor het oprichten van een bedrijfsverzamelgebouw;
* Meerkoeteiland 27; voor het plaatsen van een dakkapel;
* Middelgeestlaan 20; voor het vergroten van de woning;
* Middelgeestlaan 22; voor het vergroten van de woning;
* Roerdomperf 6; voor het plaatsen van een dakkapel;
* Wijngaardenlaan 50; voor het vergroten van de woning; Aanvraag om sloopvergunning:

* Treubplein 5; voor het slopen van een verdieping; Verleende bouwvergunning:
wk 7

* Erasmusstraat 1; voor het vergroten van de woning;
* Middelgeestlaan 29; voor het vergroten van de woning;
* Middelgeestlaan 72; voor het vergroten van de woning;
* Middelgeestlaan 74; voor het vergroten van de woning;
* Middelgeestlaan 95; voor het vergroten van de woning;
* Nieuw Voordorpstraat 15, 17 en 19; voor het plaatsen van dakopbouwen;