Ingezonden persbericht


Persbericht VirusAlert

Nieuw gevaarlijk Yarner virus zal vooral slachtoffers maken in Europa Nieuwe Duitstalige nieuwsbrief blijkt Trojaans paard

Kampen / Doetinchem 19 februari - Een nieuwe Duitstalige nieuwsbrief met als afzender het 'Trojaner Info News' blijkt de drager van een gevaarlijk virus dat bij openen van de bijlage, de adressen verzamelt van het lokale systeem en alle opgeslagen webbestanden. Daarnaast maakt het een toevoeging in de 'directory' en wist het alle bestanden die het daar vindt. Omdat Duits de meest gesproken taal in Europa is en anderstaligen een Duits bericht eerdere zullen wantrouwen, vermoedt Virus Alert dat de slachtoffers van dit virus hoofdzakelijk in Europa zullen vallen. Met een factor 50 op de VirusAlert-schaal hoort dit type tot de gevaarlijke virussen.

Herkenning
Het virus komt binnen met als onderwerpregel: Trojaner-Info Newsletter (+datum verzending). De tekst gaat volgens verder:
Hallo! Willkomen zur neuester Newsletter-Ausgabe der Website Trojaner-Info.de Hier die Themen im Ueberblick: enz
De bijlage heeft als titel: yawsetup.exe

Oplossing
Bij ontvangst van dit bericht, de dit - en zeker de bijlage - NIET openen en direct weggooien. Ook de systeemprullenbak daarna direct legen. De afzender wenst 'allen Lesern noch eine angenehme Woche' maar daar kan ieder op deze manier gewoon zelf voor zorgen.

Verder details
Verdere details over dit virus kunt u vinden onder het kopje virussen op www.virusalert.nl

Over VirusAlert
VirusAlert is een onafhankelijke Nederlandse organisatie die informatie van veiligheidsexperts en antivirusfabrikanten samenbrengt en kwalificeert. Door de merkonafhankelijkheid slaat VirusAlert een brug tussen de verschillende antiviruslaboratoria en kan zij deze gebundelde kennis zeer snel aan haar abonnees ter beschikking stellen. Op dit gebied is de organisatie toonaangevend. VirusAlert heeft verschillende malen kwaadaardige virussen als eerste gemeld aan haar ruim 32.500 gratis abonnees. VirusAlert is lid van de Safe Internetfoundation (SIF) en ondersteunt de doelstellingen van de Stichting Drempels weg. Bezoek www.virusalert.nl

Nadere informatie: info@virusalert.nl of Dirk Hengst 0653 90 1980

Voor de pers: Co Gersen, telefoon 0621 806709, e-mail co.gersen@virusalert.nl