Ingezonden persbericht

Hieronder vindt u een persbericht van WRQ over de uitbreiding van het partnership met Siebel. Wilt u meer weten over deze samenwerking, de integratie van host-systemen met de Siebel eBusiness applicaties of WRQ in het algemeen? Kom dan langs op 6 of 7 maart tijdens CRM 2001 in Ahoy, Rotterdam of 21 maart op het 3e Nationale CRM Congres in WTC Rotterdam.

WRQ gaat nauwer samenwerken met Siebel Systems

Den Haag, 19 februari 2002 - WRQ maakt bekend dat het als Premier Partner is toegetreden tot het Siebel Alliance Program van Siebel Systems, een van de grootste aanbieders van eBusiness applicaties. Door deze samenwerking kunnen gezamenlijke klanten sneller en eenvoudiger hun bestaande host-systemen, uiteenlopende gegevensbronnen en applicaties integreren binnen Siebel eBusiness Applications. Dit resulteert in een aanzienlijk snellere ROI en een grotere klanttevredenheid.

Het nieuwe partnership van Siebel en WRQ richt zich in het bijzonder op technische samenwerking, co-marketing en gerichte sales-programma's voor gezamenlijke klanten.

Siebel verzorgt een reeks geïntegreerde eBusiness applicaties die multichannel sales, marketing en customer service mogelijk maken via het web, call centers, directe verkoop en indirecte kanalen zoals retailers en dealernetwerken. WRQ, dat al een Base Partner van Siebel was, vult deze functionaliteit aan met Verastream for Siebel eBusiness Applications. Deze software verzorgt een snellere en veel eenvoudiger integratie tussen Siebel eBusiness applicaties en bestaande systemen. Verastream for Siebel eBusiness Applications was voorheen bekend onder de naam WRQ Verastream Integration Broker 8.0.

"WRQ werkt met ons samen om grote tot middelgrote bedrijven een Verastream oplossing te bieden waarmee hun klanten bestaande host-systemen en andere bedrijfsmiddelen eenvoudiger kunnen integreren binnen de infrastructuur van Siebel", aldus Michael Straub, Director of Alliances Technical Services bij Siebel Systems.

Shaun Wolfe, President van WRQ, voegt hieraan toe: "Door onze samenwerking met Siebel Systems kunnen wij gezamenlijk nieuwe klanten benaderen met complete integratiesoftware die applicatiepakketten ondersteunt. Dankzij de kennis en ervaring van WRQ op het gebied van host-systemen en die van Siebel op het gebied van eBusiness applicaties, kunnen wij nu een volledige oplossing bieden."

Verastream for Siebel eBusiness Applications biedt nieuwe high-level interfaces. Daarmee kan de gehele workflow worden beheerd via Siebel eBusiness Application Integration (eAI), de infrastructuur voor naadloze integratie met externe applicaties. Dit betekent substantiële tijdwinst en een enorme vereenvoudiging van de integratie van applicaties en gegevens in de hele onderneming.

WRQ verschaft één platform voor real-time integratie met alle legacy en nieuw gebundelde applicaties en de meeste databasesystemen. Scripting op maat in Siebel eAI is nauwelijks meer nodig. De workflow kan nu worden beheerd binnen de Siebel eBusiness Applications omgeving zelf.

Verastream for Siebel eBusiness Applications versie 8.0 is goedgekeurd voor zowel Siebel 99 als Siebel 2000. De meest recente release van Siebel eBusiness Applications is Siebel 7. WRQ zal de integratie tussen Siebel 7 en Verastream for Siebel eBusiness Applications voor goedkeuring aanbieden in het derde kwartaal van 2002.

Over WRQ
WRQ is gespecialiseerd in integratiesoftware en bijbehorende services waarmee omgevingen met intensief host-verkeer snel kunnen worden aangepast aan nieuwe bedrijfsbehoeften. Al 21 jaar ondersteunt WRQ haar klanten bij het ontsluiten en integreren van bedrijfskritische informatie. Met meer dan 26.000 klanten en acht miljoen gebruikers over de hele wereld is WRQ een van de grootste softwarebedrijven in de Verenigde Staten. WRQ verkoopt haar bekroonde producten Reflection en Verastream via een wereldwijd partnernetwerk. Het Europese hoofdkantoor is sinds 1989 gevestigd in Den Haag. Sinds februari 2000 heeft WRQ een tweede Nederlandse vestiging in Bilthoven. Meer informatie is te vinden op www.wrq.com/nl.