Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-02-2002
Persberichten district Kerkrade (RKey; 13.00 u) Dinsdag, 19 februari 2002

District Kerkrade

Eygelshoven; inbraak
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 04.00 uur is ingebroken in een bedrijfs/kantoorpand aan de Albert Thijsstraat in Eygelshoven. Inbrekers zijn het kantoorpand door verbreking van een ruit binnengedrongen en hebben computer-apparatuur gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Landgraaf; valse naam
De politie heeft afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht een 34-jarige automobilist uit Landgraaf aangehouden. Bij controle op de Prins Hendrikstraat in Landgraaf bleek dat de man aanvankelijk een valse naam had opgegeven. Verder onderzoek wees uit dat de man gesignaleerd stond voor nog twee openstaande boetes voor een totaalbedrag van ruim 416 Euro. Ook bleek dat de man geen rijbewijs bij zich had en de politie onderzoekt nog of hij wel een rijbewijs heeft. De verdachte werd voor nader verhoor en onderzoek ingesloten en als hij de openstaande boetes niet kan/wil betalen, blijft hij afwachting van het ondergaan van de vervangende hechtenis (15 dagen) ingesloten.

Vaals; onder invloed
Bij controle afgelopen maandagmiddag op de Maastrichterlaan in Vaals van een 42-jarige automobilist uit die plaats, bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Vaalsenaar bijna 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod. De politie maakt een proces-verbaal op tegen de verdachte en in het kader van een snelrechtprocedure kreeg hij meteen dagvaarding mee om binnenkort voor de rechter te verschijnen.