Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-02-2002
Persberichten district Maastricht (HP 13.20 uur) Dinsdag 19 februari 2002

Maastricht, hennepkwekerij in woning aangetroffen: In een woning aan de Mockeborg te Maastricht heeft de politie maandag 18 februari 2002 kort na het middaguur een hennepkwekerij aangetroffen.
De politie stelde het onderzoek in de woning aan de Mockeborg in naar aanleiding van het vermoeden van de aanwezigheid van een hennepkwekerij. Op de zolderverdieping van de woning trof de politie een kwekerij aan. Deze bestond uit 224 hennepplanten die beschenen werden door een aantal groeilampen. Hiervan werden er in het totaal 38 in de woning aangetroffen. In twee andere kamers trof de politie twee kwekerijen aan die in aanbouw waren. Verder trof de politie 8 ventilatoren aan, vier koolstoffilters, een thermostaat, een waterverwarmer en een waterpomp. De politie heeft na monsterneming van de hennepplanten en na overleg met de Officier van Justitie de gehele kwekerij ontmanteld. De stroom benodigd voor de hennepkwekerij bleek illegaal te zijn afgetapt. Tegen de 26 jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt. De officier van Justitie heeft de verdachte een transactievoorstel in het kader van snelrecht aangeboden van euro 2100. Bij niet betalen moet de verdachte op 23 april zich bij Justitie verantwoorden.

Maastricht, duur blikje bier:
De politie heeft maandagmiddag 18 februari 2002 tegen een 38 jarige inwoner van Maastricht proces-verbaal opgemaakt na de diefstal van een blikje bier uit een winkel.
In een supermarkt gevestigd aan de Helmstraat te Maastricht vond maandagmiddag omstreeks 14.00 uur de diefstal plaats. De inwoner van Maastricht nam een blikje bier uit de winkel weg en werd, nadat het blikje niet aan de kassa werd afgerekend, door personeel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg in het kader van snelrecht een transactievoorstel aangeboden van euro 115. Een duur blikje bier dus.

Maastricht, inbraak in slagerij:
In de nacht van maandag op dinsdag heeft in een slagerij gevestigd aan de Einsteinstraat te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. De onbekend gebleven inbreker gooide met behulp van een stoeptegel een winkelruit naast de toegangsdeur aan gruzelementen waarna hij de toegang tot de slagerij kreeg. Uit de winkel werden twee geldlades van de kassa ontvreemd. Hierin was slechts het wisselgeld aanwezig. Geschat wordt dat de inhoud enkele tientallen euros bedroeg. Namens de eigenaar is van de diefstal aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.

Bunde, woninginbraak:
Maandagavond 18 februari 2002 heeft in een woning aan t Hofke te Bunde een inbraak plaatsgevonden. De bewoner kwam maandagavond omstreeks 19.10 uur thuis na een korte afwezigheid. Hij probeerde via de voordeur zijn woning binnen te komen maar dat lukte om onbekende redenen niet. De inbreker bleek de het slot van de voordeur op slot gedaan te hebben om te voorkomen dat hij werd overlopen door de bewoners. Bij nader onderzoek bleek in de woning ingebroken te zijn. Een deur van de woning aan de achterzijde bleek opengebroken te zijn. Mogelijk heeft de bewoner bij zijn thuiskomst de dief gestoord bij zijn inbraak, want de televisie werd in de tuin achtergelaten. Andere audioapparatuur werd in de woning verplaatst en klaargezet om meegenomen te worden. Op het eerste oog werd niets ontvreemd. De bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan.