VERENIGING VNO-NCW

VNONCW: Kamers van Koophandel moeten bij hun leest blijven

Den Haag, 19 februari 2002 - In het vandaag gepubliceerde rapport 'Ondernemers over adviseurs' van het Economische Bureau van de ING Bank wordt een toenemende overlapping geconstateerd tussen het werk van Kamers van Koophandel en brancheorganisaties.

Aan de ene kant signaleert het rapport een groeiende behoefte van ondernemingen aan advisering door de brancheorganisatie. Dit onderstreept dat de dienstverlenende functie in de brancheorganisaties naast de van oudsher bestaande belangenbehartigende functie steeds belangrijker wordt. Met hun specifieke kennis van hun sector en met hun inzicht in de ontwikkelingen die zich daar voordoen kunnen de brancheorganisaties hierin een uitstekende rol vervullen. Een rol die nog verder ontwikkeld kan en zal worden in de toekomst.

Aan de andere kant toont het rapport aan dat Kamers van Koophandel zich steeds meer begeven op (adviserende) terreinen die niet tot hun takenpakket behoren. VNO-NCW vindt dat Kamers van Koophandel zich moeten houden aan de wet en geen taken moeten verrichten die door marktpartijen en private organisaties worden verricht. Overlapping van werkzaamheden van Kamers van Koophandel en brancheorganisaties leidt tot verspilling van de gelden die door bedrijven - op vrijwillige basis bij de branches en via een verplichte heffing bij de kamers - wordt opgebracht. VNO-NCW vindt dan ook dat Kamers van Koophandel bij hun leest moeten blijven


---

---
Meer informatie van VNO-NCW is te vinden op: www.vno-ncw.nl

De afdeling Media & Parlement is tijdens kantooruren te bereiken op
070-3490167 (anders via Roelf van der Kooij 06 512 84 588 of Wytze Russchen 06 557 61 908)

19 feb 02 15:28