Apple Benelux

Apple, Ericsson en Sun sluiten samenwerkingsverband voor draadloze levering van digitaal multimediamateriaal

Bunnik, 13 februari 2002 - Apple, Ericsson en Sun Microsystems, Inc. kondigen vandaag een samenwerkingsovereenkomst aan die leveranciers van netwerkdiensten in staat stelt om standaardmultimediamateriaal te leveren voor draadloze apparatuur, zoals mobiele telefoons en PDA's. Apple's leiderspositie in de productie van digitaal multimediamateriaal, de expertise van Sun op het vlak van de levering van digitaal materiaal en de ervaring van Ericsson met draadloze infrastructuren maken de ontwikkeling mogelijk van de Ericsson Content Delivery Solution, die nieuwe distributiekanalen zal openen voor leveranciers van digitaal materiaal en zo de markt voor streaming media zal uitbreiden.

Deze op standaarden gebaseerde oplossing zal het hele proces van producent tot eindgebruiker ondersteunen. Het nieuwe platform bestaat uit drie componenten: QuickTime van Apple voor het vervaardigen en coderen van digitaal materiaal, de betrouwbare en schaalbare programmatuur en apparatuur van Sun voor de distributie van digitaal materiaal en de infrastructuur en serviceoplossingen van Ericsson voor leveranciers van mobiele-telefoondiensten.

"Deze oplossing voor draadloze levering van digitale multimediacontent betekent nieuwe inkomstenbronnen voor leveranciers. Zij kunnen hun gebruikers eenvoudig voorzien van multimediadiensten van hoge kwaliteit, zoals filmfragmenten en nieuws op verzoek", aldus Torbjörn Nilsson, Senior Vice President Marketing and Strategic Business Development van Ericsson. "De samenwerking met Apple en Sun garandeert een vlotte, kwalitatieve beschikbaarheid van multimediamateriaal en vormt zo de schakel tussen de multimediaproducenten en de wereld van de mobiele telefonie."

Volgens Apple, Ericsson en Sun zijn open standaarden cruciaal voor het leveren van revolutionaire nieuwe technologieën aan nieuwe markten. Bovendien liggen open standaarden aan de basis van nieuwe mogelijkheden die de toekomst van de mobiele informatiediensten moeten garanderen. De drie bedrijven spelen binnen hun eigen sector een leidende rol bij de ontwikkeling en het gebruik van open standaarden. Ericsson is lid en medeoprichter van de 3GPP; Apple en Sun zijn medeoprichters van de ISMA (Internet Streaming Media Alliance). Zowel de 3GPP als de ISMA hebben als doel de ontwikkeling en het gebruik van op standaarden gebaseerde, compatibele technologieën en producten te bevorderen. Bovendien is QuickTime door de ISO (International Organization for Standards) gekozen tot bestandsstructuur voor MPEG-4.

"Onze samenwerking met Ericsson en Sun toont aan dat krachtige technologieën dankzij open standaarden snel en doeltreffend hun weg vinden naar de consument en dus nieuwe markten aanboren", aldus Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Product Marketing van Apple.

"De snel groeiende markt voor digitaal materiaal heeft behoefte aan krachtige, professionele, gemakkelijk schaalbare, open systemen. En dat is precies waar Sun goed in is", aldus Ann Wettersten, Vice President van de Wireless and Content Delivery Networks Group van Sun. "We vinden het een geweldige uitdaging om samen met Apple en Ericsson de infrastructuur te ontwikkelen voor de levering van de multimediadiensten die de digitale levensstijl pas echt mogelijk maken."

© 2002 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Macintosh en QuickTime zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Sun, Sun Microsystems, het Sun-logo en The Network is the Computer zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Sun Microsystems, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen.


***

Ericsson
Ericsson is een toonaangevend bedrijf in mobiele internetcommunicatie en breedbandinternetcommunicatie.. Ericsson levert innovatieve oplossingen in meer dan 140 landen. Raadpleeg voor meer informatie http://www.ericsson.com/press.

Sun Microsystems, Inc.
Sinds zijn oprichting in 1982, wordt Sun Microsystems, Inc (Nasdaq: SUNW) gedreven door één visie: "The Network Is The Computer". Deze visie heeft gezorgd voor een leidinggevende marktpositie op het gebied van apparatuur, programmatuur en diensten voor het internet en stelt bedrijven in staat hun mogelijkheden en opbrengsten aanzienlijk te verhogen. Sun is gevestigd in meer dan 170 landen. Op het Internet vindt u Sun op http://www.sun.nl
Apple
Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple België: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: http://www.apple.com/nl/pr