Gemeente Hoogeveen

20 februari 2002

* Ook de gemeente groeit het geld niet op de rug *
* Kiezen op gevoel... *

* Gemeenteraad houdt vergadering *

* Reconstructie straten in voorbereiding *
* Aanvraag voor kampeerterreintje *

* Aanmelding voor nieuw festival komt op gang *
* Praat mee op bijeenkomst over toekomst Hoogeveen *
* Binnenkort bijeenkomst over de koopzondagen *
* Inspraak voorontwerpbestemmingsplan 'Elim, deelplan hoek Carstenswijk/Dorpstraat' *

* Verzoek hogere grenswaarde Wegverkeerslawaai Wet geluidhinder 'Elim, deelplan hoek Carstenswijk/Dorpstraat' *
* Kapvergunningen *

* Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan *
* Invalidenparkeerplaats Sloodstraat *

* Ingekomen sloopaanvragen, bouwaanvragen en bouwmeldingen *
* Verleende vergunningen *
Ook de gemeente groeit het geld niet op de rug
het oog op de verkiezingen van 6 maart plaatsen we in de aanloop een serie artikelen over het werk en het belang van de gemeente. Deze week aandacht voor de gemeentefinanciën.

Net als in een huishouden probeert de gemeente niet meer geld uit te geven dan zij binnen krijgt. De inkomsten van de gemeente komen grotendeels uit 'Den Haag'. Maar ook u draagt bij aan de inkomsten van de gemeente.

Huishoudboekje

Uw kinderen willen meer zakgeld of u ziet een paar schoenen die mooi zijn, maar duur. 'Het geld groeit me niet op de rug', zeggen ouders dan tegen hun kinderen of tegen zichzelf. In de gemeente gaat het net zo. Hoeveel we kunnen uitgeven en waaraan, daar wordt in een gemeentehuis veel over nagedacht en gepraat. Dat gaat het hele jaar door.

Rond de herfstvakantie staat echt alles in het gemeentehuis in het teken van het gemeentelijke huishoudboekje. Dan praat de gemeenteraad over de jaarlijkse begroting. In de begroting staat wat het college van Burgemeester en Wethouders het komende jaar - en ook in grote lijnen in de jaren daarna - wil uitgeven en waaraan. Ook de verwachte inkomsten staan erin. De raadsleden beslissen waar ze het wel en niet mee eens zijn. Juist in de financiële keuzes die een gemeentebestuur maakt, spelen politieke afwegingen een grote rol. Wordt bijvoorbeeld volgend jaar de onroerende-zaakbelasting (ozb) verhoogd of niet. Elke fractie in de gemeenteraad maakt hierbij een politieke keuze.

Vaste uitgaven

Gas en licht, huur of hypotheek: u heeft een aantal uitgaven waar u niet onderuit komt. Ook het gemeentebestuur kan lang niet alle gemeentelijke uitgaven zelf bepalen. Er zijn nu eenmaal nogal wat landelijke regelingen die de gemeente moet uitvoeren. Een voorbeeld is de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg). De gemeente moet elke gehandicapte die dat nodig heeft, een rolstoel bieden, aangepast vervoer of aanpassingen in huis. De gemeente krijgt daarvoor geld uit 'Den Haag'.

Drie soorten inkomsten

U krijgt een salaris, een uitkering of een pensioen, maar meestal één van de drie. De gemeente echter, heeft drie soorten inkomsten. De Rijksoverheid zorgt voor een groot deel van de gemeentelijke inkomsten. Een deel van de gemeentelijke inkomsten komt uit wat de gemeente aan de inwoners vraagt voor de diensten die zij biedt. Zo betaalt u onder meer voor het ophalen van het huisvuil, het onderhoud van wegen en parkeerterreinen en de riolering. De rekening krijgt u gepresenteerd in de vorm van enkele gemeentelijke heffingen en belastingen. De belangrijkste is de onroerende-zaakbelasting.

Leges

Als u een rijbewijs nodig heeft moet u daarvoor een bepaald bedrag aan de gemeente betalen: de leges. De leges voor een rijbewijs bestaan uit een vast bedrag dat in 'Den Haag' wordt vastgesteld en een gemeentelijk deel. Dat laatste kan per gemeente variëren. Ook voor veel vergunningen moeten leges worden betaald, en niet te vergeten voor een uittreksel uit het bevolkingsregister.

Stijgende lasten

De laatste jaren zijn de gemeentelijke heffingen nogal gestegen. Dat komt vooral doordat de gemeente meer kosten heeft gekregen en dat aan u doorberekent. Zo is bijvoorbeeld het verwerken van afval veel duurder geworden. Een andere reden is dat de rijksoverheid het geld voor de gemeenten anders is gaan verdelen. Veel gemeenten krijgen daardoor minder geld uit 'Den Haag'.
Voor meer informatie over de raadsverkiezingen surf naar www.hoogeveen.nl/verkiezingen.
Algemene beschouwingen:
Jaarlijkse gedachtenwisseling tussen het college van B en W en de gemeenteraad over de gemeentebegroting die het college heeft ingediend.

Belastingen en heffingen:
Bedragen die de gemeente aan haar inwoners oplegt voor verleende diensten of voor kosten die de gemeente moet maken.

Begroting:
Het gemeentelijke huishoudboekje voor het komende jaar. In de begroting staan de verwachte uitgaven en inkomsten van de gemeente.

Gemeentefonds:
Geld van de Rijksoverheid dat gereserveerd is voor de gemeenten. Elke gemeente ontvangt uit dit fonds jaarlijks een bijdrage. Het ministerie van Binnenlandse Zaken beheert het Gemeentefonds.

Onroerende-zaakbelasting:
Een belasting die iedereen aan de gemeente moet betalen die een woning of een bedrijfspand huurt of in eigendom heeft. Hoeveel onroerende-zaakbelasting u moet betalen, hangt af van de waarde van uw pand.

Kiezen op gevoel...

In het Voorlichtingscentrum in het gemeentehuis van Hoogeveen kunnen blinden en slechtzienden kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen in braille lezen. Ook zijn er kandidatenlijsten in een grote letter.

Er zijn meer maatregelen genomen om minder-validen de gang naar de stembus mogelijk te maken. Zo zijn drempels en opstapjes van alle stembureaus voorzien van oprijplankjes en past een rolstoel goed onder de stemcomputer. Ook is er in de gemeente Hoogeveen op gelet dat er geen stembureaus zijn op een verdieping terwijl er geen lift is.

Minder-validen kunnen zich laten helpen bij het uitbrengen van een stem. Dat kan door een lid van het stembureau of een kennis of familielid. Overal is gezorgd voor goede verlichting en natuurlijk geldt in alle stembureaus een rookverbod, ook in die stembureaus die niet in openbare gebouwen zijn gevestigd.

Overigens krijgt elke kiesgerechtigde een dezer dagen een lijst met de kandidaten voor de verkiezingen thuisgestuurd. De oproepkaart heeft u inmiddels ontvangen.

Gemeenteraad houdt vergadering

De gemeenteraad van Hoogeveen vergadert donderdag 28 februari in het gemeentehuis van Hoogeveen. De vergadering, die openbaar is, begint om 19.30 uur. De agenda vermeldt onder meer:

* Bestemmingsplan bedrijventerrein Buitenvaart II.
* Evaluatieprogramma Milieu Effect Rapport bedrijventerrein Buitenvaart II.

* Vestiging voorkeursrecht Buitenvaart II.
* Aanpassing Verordening tot stimulering van de inzameling van oud papier aan de euro.

* Bestemmingsplan "Museumhof ".

* Krediet voor de verbetering van het evenemententerrein in Elim.
* Begrotingswijziging(en) van de algemene dienst 2002.
Reconstructie straten in voorbereiding

De gemeente begint deze week met de voorbereidingen voor de reconstructie van de Grote Kerkstraat- Schoolstraat - Notaris Mulderstraat. Donderdag en vrijdag worden bomen en heesters gekapt. De wegen hoeven daarvoor niet te worden afgesloten, maar er zal wel wat verkeershinder zijn.

Verder wordt het voormalige LTS-terrein opgeruimd en geëgaliseerd. Ook worden bouwhekken geplaatst en komt er een bouwkeet op de hoek van de Schoolstraat met de Grote Kerkstraat.

De reconstructie begint - afhankelijk van het weer - in de loop van volgende week.

Het karwei omvat onder meer de aanleg van nieuwe riolering, het maken van een doorlopende route Schoolstraat-Notaris Mulderstraat en het doortrekken van het fietspad aan de Notaris Mulderstraat naar de Grote Kerkstraat.

In de loop van maart krijgen omwonenden een uitnodiging voor een uitleg over de complete reconstructie van de drie straten.

Aanvraag voor kampeerterreintje

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft een aanvraag ontvangen van de heer Vliem voor het realiseren van een kampeerterrein in Nieuweroord. Het gaat om een ontheffing op grond van de Wet op de Openluchtrecreatie voor het houden van een kampeerterrein voor ten hoogste tien kampeermiddelen op het perceel Oude Wijk 19. Nader informatie over deze aanvraag kunt u tot en met 20 maart 2002 krijgen bij de afdeling Algemeen Bestuurlijke en Juridische Zaken, telefoonnummer 291 244.

Aanmelding voor nieuw festival komt op gang

Het festival de Hoogeveense Lente lijkt te gaan leven bij de bevolking. Er zijn tot nu toe tien aanmeldingen binnengekomen bij theater De Tamboer. De categorie zang en cabaret is al goed vertegenwoordigd, maar er is ook nog plaats voor dansers, koren, muzikanten, toneelspelers en dichters.

Inschrijving staat open voor iedereen die een groot publiek iets wil laten zien. De Hoogeveense Lente moet een jaarlijks terugkerend festival worden. Daarvoor zoekt de organisatie 'talenten'. Inwoners van Hoogeveen en omstreken krijgen de kans om een keer op een echt podium te staan en voor een grote zaal met publiek hun kunstje te laten zien.
Inschrijven
Het festival wordt gehouden op zaterdag 25 mei in De Tamboer. Inschrijven voor deelnemers kan tot 8 maart. Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij De Tamboer, Het Podium, de muziekschool en de openbare bibliotheken in de gemeente.
Uit alle inschrijvingen wordt een programma voor 25 mei in De Tamboer geselecteerd. Een optreden mag maximaal 20 minuten duren. Informatie
Meer informatie over de Hoogeveense Lente kunt u krijgen bij Femmy Benjamins/Giel Pastoor 0528 -280180.
Voel ze aan de tand! Komende zaterdag, 23 februari, heeft ook u de kans uw vragen te stellen aan de Hoogeveense politieke partijen die meedoen aan de raadsverkiezingen op woensdag 6 maart. Dan houdt de gemeente tussen 11.00 en 13.00 uur een digitaal debat via de gemeentelijke website www.hoogeveen.nl. U kunt onderwerpen aansnijden en om een reactie van de politici vragen.
Win een biosbon
Burgemeester Urlings opent het evenement om 11.00 uur. Ook deze week nog kunt u stellingen indienen bij de gemeente voor het debat, tot komende vrijdag 12.00 uur. Zie daarvoor www.hoogeveen.nl/verkiezingen. stellingen.
Praat mee op bijeenkomst over toekomst Hoogeveen

Waar zullen wij en onze kinderen straks wonen, werken en recreëren in onze gemeente? Wilt u meepraten over afspraken die hierover moeten komen, kom dan naar de bijeenkomst op woensdag 27 februari over een nieuwe structuurvisie. U bent van harte welkom in het raadhuis om 19.30 uur.
De te maken structuurvisie wordt het startpunt voor de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling van de gemeente Hoogeveen. Tijdens de bijeenkomst kunt u voorstellen doen over wat aandacht moet krijgen. Graag vooraf even aanmelden via telefoonnummer 291387. Wilt u dan ook doorgeven over welk thema - wonen, werken, platteland of voorzieningen - u bij voorkeur wilt meepraten. Aanmelden via
www.hoogeveen.nl/structuurvisie kan ook.

Reactieformulier

Als u niet aanwezig kunt zijn, kunt u via een reactieformulier meedoen. Deze is vanaf donderdag 28 februari gedurende vier werkdagen beschikbaar via www.hoogeveen.nl/structuurvisie en het voorlichtingscentrum in het raadhuis.

Meer informatie vindt u op de genoemde website. Heeft u vragen, belt u dan met de projectleiding via 291389.

Binnenkort bijeenkomst over de koopzondagen

De gemeenteraad van Hoogeveen heeft in januari ingestemd met een nieuwe regeling voor de winkelopenstelling op zondagen. In plaats van 4 zondagen en 4 feestdagen kunnen winkels per kalenderjaar 8 zondagen voor het publiek geopend zijn.
Het onderscheid tussen zondagen en feestdagen is komen te vervallen. De scheiding tussen centrumgebied en buitengebied blijft bestaan. Inspraak
In maart houdt de gemeente een inspraakbijeenkomst voor ondernemers in onze gemeente. Doel van de bijeenkomst is de wensen voor de data van koopzondagen in dit jaar te inventariseren. Gezien de voorbereidingen die reeds getroffen worden voor de koopzondagen op 10 maart en 1 april (tweede paasdag) blijven deze data gehandhaafd. Aanmelden
Ondernemers die belangstelling hebben om deze bijeenkomst bij te wonen kunnen telefonisch contact opnemen met de afdeling Algemeen Bestuurlijke en Juridische Zaken. (tel. 291 244). Inspraak voorontwerpbestemmingsplan 'Elim, deelplan hoek Carstenswijk/Dorpstraat'

Er is een verzoek ingediend tot uitbreiding van de Garantmarkt, gelegen aan de Carstensdijk 164 te Elim. Om deze en toekomstige uitbreidingen van de Garantmarkt mogelijk te maken hebben burgemeester en wethouders een bestemmingsplan voorbereid. Dit bestemmingplan biedt tevens de mogelijkheid tot het bouwen van bovenwoningen. Het plangebied wordt begrensd door de Carstenswijk, de Dorpsstraat en de Carstensdijk te Elim.

Het voorontwerp bestemmingsplan ligt van 21 februari tot en met 20 maart 2002 ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen. Tijdens deze periode wordt aan een ieder de gelegenheid gegeven een inspraakreactie over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken. Schriftelijke reacties kunnen worden gericht aan burgemeester en wethouders van Hoogeveen, Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen. Indien behoefte bestaat aan het indienen van een mondelinge reactie kan contact worden opgenomen met mevrouw J. Tol van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 0528 - 291 698.

Verzoek hogere grenswaarde Wegverkeerslawaai Wet geluidhinder 'Elim, deelplan hoek Carstenswijk/Dorpstraat'

Vanwege de mogelijkheid tot het bouwen van bovenwoningen die wordt geboden in het voorontwerpbestemmingsplan "Elim, deelplan hoek Carstenswijk/Dorpstraat" is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit dit onderzoek is gebleken dat de voorkeursgrenswaarde van 50 dB(A) voor wegverkeerslawaai op het bouwblok wordt overschreden.

Hiervoor wordt op grond van de Wet geluidhinder bij Gedeputeerde Staten van Drenthe een ontheffing aangevraagd. De ontheffing voor het wegverkeerslawaai is gebaseerd op artikel 83 Wet geluidhinder en artikel 2 lid 2.b.5 van het "Besluit grenswaarden binnen zones langs wegen" in de categorie "Vervanging van bestaande bebouwing".

Het ontwerpverzoek hogere grenswaarde wegverkeerslawaai en het daarbij behorende akoestische rapport liggen vanaf 21 februari 2002 gedurende 4 weken ter inzage bij de afdeling Milieu, Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis) te Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder zijn opmerkingen schriftelijk indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Hoogeveen, postbus 20000, 7900 PA te Hoogeveen. Nadere inlichtingen kunnen worden verkregen bij de heer R.B.G.J. Kuipers van de afdeling Milieu, telefoonnummer 0528 - 291 617.

Kapvergunningen

De gemeente Hoogeveen heeft kapvergunningen verstrekt aan:
* E. Bouman, Calkoenswijk 16, Nieuweroord, voor 2 eiken;
* J. Smit, Carstenswijk 8, Elim, voor 2 eiken;
* M. Zinger, De Vos van Steenwijklaan 77, Hoogeveen, voor 2 wilgen;
* Millefleurs, The Total Work out, Pesserstraat 33, Hoogeveen, voor 1 esdoorn.

Gemotiveerde bezwaren kunnen binnen 6 weken na deze publicatie worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen.

Wet milieubeheer
Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen maken met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 3:31 juncto 3:19, tweede lid, onder b van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij naar aanleiding van het verzoek van de heer H. Blokzijl voornemens zijn over te gaan tot het intrekken van de op 29 mei 1972 verleende milieuvergunning voor het oprichten en in werking hebben van een mestkuikenfokkerij, gelegen aan de Hoogeveensche Vaart 43 te Nieuweroord.

De reden van voornoemd verzoek is gelegen in het feit dat de heer Blokzijl deelneemt aan de Regeling Beëindiging Veehouderijtakken 2e tranche van het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Eén van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie voor beëindiging van een veehouderijtak in het kader van deze regeling is dat de milieuvergunning voor de veehouderij wordt ingetrokken. De door de heer Blokzijl op 12 november 1996 ingediende melding op grond van het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer blijft overigens van toepassing.

Na toetsing van het verzoek is ons niet gebleken dat zich bij inwilliging hiervan feiten en/of omstandigheden voordoen waartegen het belang van de bescherming van het milieu zich verzet. Het ontwerp-besluit en andere op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen vanaf
21 februari 2002 tot en met 7 maart 2002
op werkdagen tijdens openingsuren ter inzage bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en -vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (Compagnieshuis). Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. Op verzoek kunnen de stukken op dinsdagen ook buiten kantooruren worden ingezien. De stukken zullen dan van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis (bodekamer, Raadhuisplein). Na deze periode zijn de stukken uitsluitend tijdens de kantooruren op genoemde afdeling in te zien. Deze regeling geldt gedurende de gehele procedure, dat wil zeggen tot het einde van de termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld tegen ons besluit op het verzoek. Gemotiveerde bedenkingen tegen het ontwerp-besluit kunnen schriftelijk door een ieder tot en met 7 maart 2002 bij ons worden ingediend. Degene, die schriftelijk zijn bedenkingen tegen het ontwerp inbrengt, kan vragen zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een verzoek daartoe moet schriftelijk tegelijkertijd met zijn bedenkingen bij ons worden ingediend.
Tot slot vestigen wij er uw aandacht op, dat alleen zij, die bedenkingen hebben ingebracht op de vorenomschreven wijze, alsmede zij, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit, naar aanleiding van ons besluit te zijner tijd bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep kunnen instellen.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen Wolfsbos, Pesse, De Weide en Venesluis ten behoeve van de volgende bouwaanvragen:

* J. Abbing, voor het uitbreiden van de woning Tapuitlaan 32 te Hoogeveen;

* J. Venings, voor het bouwen van een erker aan de woning De Vogelakkers 10 te Pesse;

* W.J. ten Kate, voor het bouwen van een garage bij de woning Maïskamp 2 te Hoogeveen;

* G. Kleine, voor het verbouwen en wijzigen van de gevels van de garage en woning Kymmellstraat 65 te Hoogeveen.

De bouwaanvragen liggen met ingang van 21 februari 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen & Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de aanvragen bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken. Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van een vrijstellingsbepaling van de van toepassing zijnde bestemmingsplannen Pesse, Venesluis en Groenewegenstraat vrijstelling te verlenen aan:

* H.H. Kikkers en R.K. Wemmenhove, voor het veranderen en uitbreiden van de woning De Marke 47 te Pesse;

* G. Kleine, voor het verbouwen en wijzigen van de gevels van de garage en woning Kymmellstraat 65 te Hoogeveen;
* Buikema Project, voor het bouwen van een oefenruimte voor muziekvereniging Wilhelmina aan de Groenewegenstraat te Hoogeveen.

De bouwplannen liggen met ingang van 21 februari 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van sector Bouwen & Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Gedurende deze termijn kan een ieder, bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengen omtrent het verlenen van vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan, ten behoeve van de uitvoering van deze bouwplannnen.

Invalidenparkeerplaats Sloodstraat

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om aan de Sloodstraat te Hoogeveen een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan te wijzen. Ingekomen sloopaanvragen, bouwaanvragen en bouwmeldingen Bouwaanvragen:

* Gemeente Hoogeveen (sector MOW), plaatsen van een tijdelijke keetunit, Verlengde Hoogeveensche Vaart, tegenover nr. 46
* Mol W., verbouwen van een carport tot garage en het plaatsen van een antennemast, Melkweg 35

* Post T.L., bouwen van een tuinhuisje, Kraaiheidestraat 45
* Jonge de C.A., uitbreiden van een woning, De Schoof 26
* B.V. Beheermij Heys Food Products, uitbreiden van een bedrijfshal, Parmentierstraat 12-14

* Groot de T., bouwen van een schuur, Oostering 56
* Knol A., bouwen van een erker, De Wulp 6
* Hooijer H., uitbreiden van een woning, Eykmanhof 59
* T.C. De Weide, uitbreiden van een clubhuis, Zuidwoldigerweg 17
* H. Jansen Holding, bouwen van een opslagloods, Plesmanstraat 89
* Watermulder H.J., uitbreiden van een woning, De Westmaden 21
* Smit W.H., uitbreiden van een garage, Veenbes 22
* Cottam R., bouwen van een tuinschuur met veranda, Westerlaan 38
* Nieuwenhof J., bouwen van een tuinhuisje, Merwede 37
* Werkman A.L., bouwen van een woning met bedrijfsruimte, Buitenvaart I, kavel W32

* Koopman H., bouwen van een garage/berging, Zuiderweg 85
* Vries de C.F., uitbreiden van een woning, De Kogge 43
* Gemeente Hoogeveen (OSW/Bouwkunde), plaatsen van een tijdelijk noodlokaal, Draco 69

* Logtenberg J.C., bouwen van een dubbele woning, Alver 6-8
Bouwmeldingen:

* Giethoorn B.J., bouwen van een tuinhuisje, Schuttevaer 91
* Brakel G.J., bouwen van een tuinhuisje, Klaverkamp 33
Sloopaanvragen:

* Pol B., slopen van een garage/berging, Fluitenbergseweg 58
* Gemeente Hoogeveen, slopen van diverse gebouwen, Bentincksdijk 19
Nadere informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis).

Verleende vergunningen

Bouwvergunningen

* Pekel M., gewijzigd uitvoeren van een nog niet gebouwde opslagloods, Hoogeveenseweg, tussen nrs. 7 en 9
* Kelfkens A., uitbreiden van een garage/berging, Groenland 19
* Autobedrijf en Staalconstructies J&L, bouwen van een overkapping, Molenweg 8a

* Gemeente Hoogeveen (MOW), bouwen van een stallingsruimte, De Vos van Steenwijklaan 75

* Stichting Kinderboerderij Krakeel, bouwen van een berging/voliëre, Satellietenlaan 21

* Blokzijl D., bouwen van een woning met garage, Leiendijk 2
* Everts E., uitbreiden van een dubbele woning, Riegshoogtendijk 74-76

* Buining A.G., bouwen van een tuinhuisje, Berkenlaan 6
* De Leidsche Waag B.V., uitbreiden van een koelcel, Dieselstraat 18
* Schippers G., verbouwen en uitbreiden van een woonboerderij, Hendrikus Zomerweg 11

* SNS Bank Nederland N.V., verbouwen van een geldautomaatruimte, Het Hoekje 45

* Besselink R.G.P., uitbreiden van een recreatiewoning, Hendrik Reindersweg 28-79

* Otten A.J., verbouwen en uitbreiden van een opslagruimte, Perebomenweg 1

* Sikken H., uitbreiden van een woning, Warreveen 13a
* Nijmeijer L., uitbreiden van een woning, De Lossing 17
* Stichting Gezondheidscentrum "De Weide", verlenging voor het plaatsen van een tijdelijke kantooraccommodatie, De Zaaier
* Vlietstra A., bouwen van een dubbele woning, Bieslook 2-4
* Dam M.T., bouwen van een bijkeuken, De Wezeboom 2
* Macobouw B.V., aanvulling op reeds verleende cascovergunning voor het bouwen van een appartementengebouw, Willemskade

Sloopvergunningen

* Essent, verwijderen van asbest, Voltastraat 16
* Gerrits A., slopen van een woning, Riegshoogtendijk 176
* Westerink J., verwijderen van asbest gevelbeplating, Industrieweg 86

Tegen deze verleende bouwvergunningen kan binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders.