P E R S B E R I C H T

NEC Computers International kiest Bibit voor Europese betalingen

Alle consumententransacties uit call centers, websites en mailings via één provider

Bunnik, 19 februari 2002 - Bibit Global Payment Services (Bibit), marktleider in betaaldiensten via het Internet, heeft een intensief samenwerkingsverband gesloten met NEC Computers International (NEC CI), de nummer 6 van Europese PC producenten, voor de afhandeling van diens consumentenbetalingen in Europa. De combinatie van Bibit's betaalarchitectuur en haar internationale dekking van betaalmethoden zijn voor NEC CI reden te kiezen voor één dienstverlener voor haar Services Divisie voor alle Europese landen. De samenwerking is reeds volledig operationeel.

"Bibit's betaalarchitectuur leent zich voor het verwerken van betalingen via al onze verkoopkanalen en sluit daardoor naadloos aan bij onze doelstellingen," zegt Lars Nieukerke, directeur Computer Services van NEC CI. "De internationale dekking van betaalmethoden is voor ons ook van doorslaggevend belang. Bibit heeft bovendien op ons verzoek in korte tijd aanvullende functionaliteit weten te realiseren."

NEC CI bedient de consumentenmarkt met het merk Packard Bell en de zakelijke markt met het merk NEC. Het bedrijf verkoopt personal computers, servers, Internetoplossingen en -diensten aan particulieren, bedrijven, overheden en andere publieke instellingen in Europa, Afrika, het Midden Oosten en Azië (met uitzondering van China en Japan). NEC CI distribueert zijn producten en diensten via de detailhandel, rechtstreeks en via agenten.

Afgelopen jaar investeerde NEC CI aanzienlijk in ontwerp en bouw van Commix: een multichannel Workflow systeem, waarin de gegevens van alle Europese consumenten op één locatie worden samengebracht. Commix is voor NEC de basis voor alle verkoopactiviteiten, coördinatie van mailings, vastlegging van transacties, logistiek en klantenservice. Voor de verwerking van de uit Commix voortkomende betalingen besloot NEC CI tot outsourcing aan een externe professional op dit vlak.

"Met onze betaalservice kunnen we behalve Internet en call centra ook andere verkoopkanalen bedienen en daar hebben bedrijven steeds vaker behoefte aan," aldus Joost Schuijff, CEO van Bibit. "De integratie van reconciliatie en administratie is voor onze internationale klanten een logisch vervolg daarop."

X0X0X0X0X0X0X0XOX

Over NEC Computers International
NEC Computers International (NEC CI) is Europa's zesde producent van personal computers. Het bedrijf bewerkt de consumentenmarkt met het merk Packard Bell, met 11.3% marktaandeel Europees marktleider in thuis-PCs (bron: Dataquest - Februari 2002), en de zakelijke markt met het merk NEC. Als een van de grootste geconsolideerde dochterondernemingen van de Japanse NEC Corporation - en als onderdeel van NEC Solutions - profiteert NEC CI van de permanente inzet voor Onderzoek en Ontwikkeling van de groep. NEC CI verkoopt personal computers, servers en Internet oplossingen aan particulieren, bedrijven, overheden en andere publieke organen in Europa, Afrika, het Midden Oosten en Azië (met uitzondering van Japan en China). In de afgelopen zes jaar noteerde NEC CI een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van 25%. Het bedrijf heeft wereldwijd 3,000 medewerkers. Over Bibit Global Payment Services
Bibit Global Payment Services (www.bibit.com) is gespecialiseerd in het verzorgen van betalingen, afkomstig uit diverse verkoopkanalen, via een Internet infrastructuur. De Payment Service ondersteunt circa 60 verschillende betalingswijzen voor verschillende landen, waaronder conventionele creditcard-betalingen en het SET-protocol voor beveiligde transacties. Bibit's aanbod omvat tevens volledige reconciliatie en administratiediensten, waarbij het technisch en financieel beheer van de betaaloplossing in een volledig beveiligde omgeving worden afgehandeld. De Payment Service sluit naadloos aan op bestaande retailplatforms en stelt bedrijven in staat hun marktbereik te vergroten. Bibit is in 1997 opgericht in Nederland en opereert nu wereldwijd, via kantoren in Nederland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Tot Bibit's uitgebreide klantenlijst behoren zowel multi-channel retailers als pure webshops, call centers, en fysieke verkooppunten. Bibit's toegevoegde waarde wordt erkend door onder meer Dell Computer Corporation, The Financial Times, Canon en Fleurop Interflora. In Nederland maken onder andere De Telegraaf, Vodafone, Kijkshop en AKO gebruik van haar diensten. Tot Bibit's aandeelhouders behoren Residex Investments, Paribas Investments, Twinning en Continuum Group Ltd.

Ingezonden persbericht