Gemeente Den Haag

2002-02-19: Meedenken over Clingendael

De centrale tuin voor het landhuis Clingendael krijgt een nieuwe inrichting. Hoe de tuin eruit komt te zien staat nog niet vast, maar geĂŻnteresseerden kunnen hierover meedenken in een planproces. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 19 februari, 20.00 uur, in het Aloysius College, Oostduinlaan 50. Klik hier als u wilt meedenken.

Tijdens deze avond geeft de dienst Stadsbeheer achtergrondinformatie over het landgoed en worden de randvoorwaarden voor de herinrichting aangegeven. Deelnemers aan het planproces kunnen wensen en knelpunten aangeven. Op basis hiervan gaat Stadsbeheer een aantal ontwerpen schetsen die op 4 april met alle deelnemers worden besproken. Deze bespreking levert een herinrichtingsvoorstel op waarover de raadscommisie eind mei uiteindelijk een besluit neemt.

Eisen herinrichting
De belangrijkste eisen waaraan de herinrichting van de centrale tuin voor het landhuis Clingendael moet voldoen, zijn:
* behoud van de recreatieve functie;

* toepassing van de 'landschapsstijl';

* behoud van (rijks)monumenten (o.a. slangenmuur, posthuis, koetshuis) en 4 monumentale bomen;

* behoud van de zichtlijn vanaf het landhuis Clingendael naar de Van Alkemadelaan;

* bescherming van bijzondere flora en fauna;
* de kosten van de herinrichting bedragen maximaal 820.000 euro;
* de beheerkosten voor het gehele landgoed mogen - na herinrichting
- niet toenemen.

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie of aanmelden voor deelname kan tijdens kantooruren contact worden opgenomen met Michiel Houtzagers van de dienst Stadsbeheer, telefoon (070) 353 6407. Mailen kan ook: m.r.houtzagers@dsb.denhaag.nl . Meer informatie over landgoed Clingendael en het planproces is verder nog te vinden op de internetsite www.denhaag.nl/clingendael .
last update: 19 februari 2002 ;pag.: 11348; auteur: 112;cat.: 17 Uw