Bedrijfschap Horeca en Catering

Terug Zoetermeer, 19 februari 2002
Persbericht P-02 , afd. Communicatie, tel. (079) 368 07 19

www.arbohoreca.nl: dé Arbo-site voor de horeca!

Vanaf begin februari is een arbosite voor de horeca actief, waar ondernemers en werknemers terecht kunnen voor informatie over arbeidsomstandigheden. In het bijzonder is er aandacht voor het thema werkdruk en maatregelen om te hoge werkdruk in kaart te brengen en terug te dringen naar een gezond niveau.

Om goede werkomstandigheden te bevorderen en overmatige werkdruk tegen te gaan hebben sociale partners in de horeca, samen met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het bedrijfschap Horeca en Catering de handen ineengeslagen in het project Arboconvenant Werkdruk Horeca. Want een gezonde werknemer die plezier in zijn werk heeft, is een visitekaartje voor zijn bedrijf. Maar gezond zijn en gezond blijven gaat niet vanzelf. Het project Arboconvenant Werkdruk Horeca is erop gericht werkgevers en werknemers hierbij behulpzaam zijn.

Voor vragen en aanvullingen is het e-mail adres arbohoreca@BHenC.nl beschikbaar. De vragensteller krijgt uiteraard antwoord en voor zover mogelijk worden de vragen en antwoorden ook digitaal beschikbaar gesteld. Er zijn links opgenomen naar andere interessante sites en is er een zoekmachine die helpt de antwoorden op vragen te vinden.

Zo is ook de nieuwe Risico-Inventarisatie en -Evaluatie voor horecabedrijven via deze site te bestellen voor