Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 19-02-2002 Mediaberichten 19 februari (17.30 uur / laatste berichten)

WEERT Verkeersgewonde

WEERT Bij een verkeersongeval op de Johan Willem Frisolaan is maandagavond een 58-jarige voetgangster uit Weert gewond geraakt. Een 61-jarige automobilist uit Weert reed over de Johan Willem Frisolaan en zag daarbij de overstekende voetgangster over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw is met hoofd- en beenletsel opgenomen in het ziekenhuis van Weert.

BLERICK Diefstal

BLERICK Bij een diefstal uit een stal aan de Grote Achter Kockerseweg is tussen zondagmiddag 15.30 uur en maandagmorgen 7.00 uur een rijzadel met de daarbij behorende stijgbeugels, riemen en singels gestolen. De dader(s) hebben toegang gekregen tot de stal door een hangslot te forceren. De totale waarde van de goederen bedraagt ongeveer 250 euro.

LIMBURG-NOORD 384 bekeuringen bij snelheidscontroles

LIMBURG-NOORD De politie heeft bij snelheidscontroles in Venray, Mook, Roermond, Baarlo, Leveroy, Heel en Venlo 384 bekeuring uitgedeeld.

VENRAY Op de Noordsingel zijn dinsdagmorgen 23 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 120 gecontroleerde voertuigen bedroeg 81 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

MOOK Op de Rijksweg zijn maandag 100 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 1330 gecontroleerde voertuigen bedroeg 86 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Op de Groesbeekseweg zijn maandagmiddag 20 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 290 gecontroleerde voertuigen bedroeg 138 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan.

ROERMOND - Op de Andersonweg zijn dinsdagmorgen 30 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 437 gecontroleerde voertuigen bedroeg 69 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

BAARLO - Op de Napoleonsbaan zijn maandagmiddag 88 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 1351 gecontroleerde voertuigen bedroeg 94 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

LEVEROY Op de Dorpsstraat controleerde de politie dinsdagmiddag 275 personenautos. Hiervan overschreden er 12 de maximale limiet van 50 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 81 km per uur. Bij deze controle werden daarnaast 10 automobilisten bekeurd omdat ze geen gordel droegen en een persoon omdat de APK-keuring was vervallen. (Deze 11 bekeuringen zijn niet meegeteld bij het totaal van 384 snelheidsboetes.)

HEEL Dinsdagmorgen controleerde de politie de snelheid van het verkeer op de Napoleonsweg. Van de 1124 passanten overschreden er 21 de maximale limiet van 80 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 87 km per uur.

VENLO Dinsdag controleerde de politie de snelheid van het verkeer op de Kaldenkerkerweg en op de Karel van Egmondstraat. Bij deze controle overschreden respectievelijk 50 van de 596 passanten en 40 van de 215 passanten de maximale limiet van 50 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 73 km per uur op de Kaldenkerkerweg en 76 km per uur op de Karel van Egmondstraat.

SWALMEN Verkeersgewonden

SWALMEN Bij een verkeersongeval op de Rijksweg Zuid zijn maandagmiddag een 25-jarige automobiliste uit Weert en een 26-jarige automobiliste uit Horn licht gewond geraakt. De Weertse vrouw reed over de Rijksweg Zuid. Voor haar reed de 26-jarige automobiliste uit Horn die op de Kruising met de Oude Baan linksaf wilde slaan. De Weertse bestuurster kon niet tijdig remmen en ze probeerde de automobiliste uit Horn nog te ontwijken. Ze botste echter tegen de achterzijde van deze auto. Vervolgens kwam ze in de berm terecht waardoor haar auto over kop sloeg. Ze is door de brandweer uit de auto gehaald en is met nekkachten naar het ziekenhuis vervoerd, de vrouw uit Horn is met rugklachten naar het ziekenhuis gebracht. Opname in het ziekenhuis bleek voor beide personen niet nodig.