Gemeente Rijswijk

Bomenkap voor Nieuwe Burght beperkt tot 22 stuks

Rijswijk, 19 februari 2002

In tegenstelling tot de vermelding in de gemeenteberichten van 14 februari 2002 in Groot Rijswijk is de kapvergunning voor de Nieuwe Burght niet verleend.
Van een verlening van een kapvergunning zal pas sprake zijn als een goedgekeurd landschapsplan door de projectontwikkelaar aan de gemeente Rijswijk wordt voorgelegd. Voor de bouw van het woningbouwplan De Nieuwe Burght zullen in totaal 22 bomen worden gekapt en zes bomen worden verplaatst. Voor de 22 te kappen bomen zal een herplantplicht gelden binnen het nieuw in te richten gebied.

In het landschapsplan zal aan de inrichting van een ecologische verbinding tussen het `Rijswijkse Bos' en `Landgoed Te Werve' vorm worden gegeven. Aan de zijde langs de Van Vredenburchweg zal een groene omarming in de vorm van bosjes worden aangelegd. Daarnaast zullen ook in de tuin van de Nieuwe Burght een aantal bomen en heesters worden geplant.

In de kapvergunning zal duidelijk onderscheid worden gemaakt tussen bomen welke gekapt dienen te worden ten behoeve van de uitvoering van het bouwplan zelf en de bomen welke voor de uitvoering van een groenplan moeten wijken. Van de huidige aanvraag is slechts een klein gedeelte direct gekoppeld aan de uitvoering van de bouwwerkzaamheden.

Uiteindelijk zal een kapvergunning pas worden verleend op het moment dat de bouwvergunningprocedure onherroepelijk is en een sloopvergunning verleend is.



Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.