Gemeente Goes

Persbericht

BinnenstadsDebat over de toekomst van de binnenstad

De gemeente Goes houdt op dinsdag 19 februari aanstaande een BinnenstadsDebat voor inwoners van Goes, bedrijven en andere belangstellenden. De gemeente wil tijdens de debatavond de mening van alle betrokkenen peilen over de toekomst van de binnenstad. Het BinnenstadsDebat begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de Grote Kerk te Goes.

De debatavond staat onder leiding van journalist Peter Joosse en wordt op een bijzondere wijze ingevuld. De deelnemers aan het debat krijgen twintig stellingen voorgelegd waarover zij hun mening kunnen geven door middel van stemkastjes. De deelnemers worden in drie groepen ingedeeld: bewoners binnenstad, bezoekers binnenstad en zakelijk belanghebbenden. Tijdens de debatavond geven vertegenwoordigers van ondernemersorganisatie OOG en OCG, de horeca, de bewoners van de binnenstad en de wethouders hun visie op het project. Ook is er een film te zien over bestratingsproefstroken en van voorbijgangers die worden geïnterviewd over het toekomstige bestratingsmateriaal. Tijdens de avond wordt er voldoende tijd gereserveerd voor het stellen en beantwoorden van vragen. Het gemeentebestuur nodigt de inwoners van Goes en andere belangstellenden van harte uit om deel te nemen aan de debatavond. Geïnteresseerden kunnen zich voor het BinnenstadsDebat opgeven door het insturen van een antwoordstrook die aanstaand weekend bij een brief huis-aan-huis verspreid wordt, door het sturen van een e-mail naar info@goes.nl of door contact op te nemen met bureau voorlichting, tel. 249615.

In dezelfde week organiseert de gemeente nog tal van andere activiteiten waar geïnteresseerden hun mening over de plannen voor de binnenstad kwijt kunnen. Van 18 tot en met 22 februari wordt er een expositie over de binnenstadsplannen gehouden in winkelpand nr. 68 in de Lange Vorststraat. De expositie is op maandag van 13.00 tot 17.00 uur geopend en van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur. Vanaf 18 februari liggen er proefstroken van het toekomstige bestratingsmateriaal in de Lange Vorststraat. Belangstellenden kunnen hun reactie op het bestratingsmateriaal en de binnenstadsplannen geven via de internetsite www.goes.nl/masterplan of via een reactieformulier dat tijdens de expositie in de winkel verkrijgbaar is.