Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T vr 18-1-2002 16:32

Brabants Statenlid moet voorkomen

Fractievoorzitter van de SP in de Brabantse Staten, René Roovers, moet op 19 februari voorkomen voor de meervoudige strafkamer in Den Bosch voor het openbaar maken van geheime stukken. Roovers maakte op 18 juni vorig jaar vertrouwelijke stukken openbaar aan een aantal maatschappelijke organisaties over de verkoop van het Brabantse busbedrijf BBA aan het Franse Vivendi (CGEA), ondanks dat hij door Gedeputeerde Staten werd gedreigd met gevangenisstraf.
Het Statenlid zegt blij te zijn dat het Openbaar Ministerie is overgegaan tot vervolging omdat hij altijd heeft aangedrongen op een uitspraak in deze kwestie.
Roovers: "Het heeft lang geduurd, maar nu lijkt
er eindelijk schot in de zaak te komen. Ik ben blij met de dagvaarding om dat er op dit gebied jurisprudentie moet komen. Steeds vaker legt de overheid volksvertegenwoordigers geheimhouding op en gaat zij op de stoel van de ondernemer zitten. Dit tast de democratie aan; de volksvertegenwoordiger wordt zo buitenspel gezet en monddood gemaakt."
Roovers ziet de gang naar de
rechter met vertrouwen tegemoet, maar heeft zijn bedenkingen over de gang van zaken. "Het is treurig dat degene die eigenlijk in het beklaagde bankje moeten zitten, Gedeputeerde Staten, vroom aan de kant staan."