Gemeente Den Haag

2002-02-11: Plaatsen Kooiconstructies in Hofvijver
---

Op dinsdag 19 februari wordt er in de Hofvijver gestart met het plaatsen van kooiconstructies. Het plaatsen van de kooien gebeurt met behulp van een rubberboot. De werkzaamheden beginnen om 9.00 uur en zijn uiterlijk voor 16.00 uur gereed. In deze kooien worden in de tweede helft van maart zaden van kranswieren uitgestrooid. Kranswieren zijn waterplanten die de waterkwaliteit in de Hofvijver verbeteren.

De kooiconstructies van 2,5 bij 2,5 meter worden geplaatst in de noordelijke helft van de Hofvijver en staan geheel onder water. De kooiconstructies blijven ongeveer een jaar staan.

Waterplan Den Haag

Het uitzetten van kranswierzaden in de Hofvijver is een onderdeel van het Waterplan Den Haag. Dit plan is opgesteld om de waterkwaliteit van open wateren in de stad te verbeteren. Waterplanten zullen als gevolg daarvan meer voorkomen, maar tegelijk ook helpen de waterkwaliteit te verbeteren. Kranswieren zijn onder water groeiende planten die officieel algen zijn, maar wel het voorkomen hebben van hogere planten. De kooien beschermen de waterplanten tegen beschadigingen door vissen en vogels.
last update: 11 februari 2002 ;pag.: 11203; auteur: 36;cat.: 17 Uw