FNV

Geduld in de bouw raakt op
Regio Noord - groningen@vc.fnv.nl

Na vijf onderhandelingsronden over de nieuwe bouw-CAO bleek het niet mogelijk met de werkgevers te onderhandelen. Bert Buwalda, Districtshoofd van FNV Bouw in Noord-Nederland, zegt dat het geduld langzamerhand begint op te raken. De kaderleden van FNV Bouw hebben hun steun uitgesproken aan de delegatie die onderhandelt over een nieuwe bouw-CAO. De kaderleden stemden tijdens een extra vergadering eveneens in met het starten van acties wanneer de werkgevers op 19 februari opnieuw niet bereid zijn om over het totale voorstellenpakket te onderhandelen.

Werkgevers onwillig
De onderhandelingen over de nieuwe CAO voor de 180.000 werknemers in de bouw zijn sinds 5 februari opgeschort. De bonden hebben dat na vijf onderhandelingsronden moeten besluiten, omdat de werkgevers weigeren te onderhandelen over het totale voorstellenpakket. Zij willen slechts zaken doen over hun eigen voorstel om de reisurenregeling aan te passen.

Reisurenregeling in totaalakkoord
De volgende ronde staat gepland voor 19 februari, maar FNV Bouw zal de onderhandelingen alleen voortzetten wanneer de werkgevers duidelijk aangeven dat ze serieus en constructief willen onderhandelen over alle voorstellen. De vakgroepsraad onderschrijft de opvatting van de onderhandelingsdelegatie dat een mogelijk nieuwe afspraak over de reisurenregeling onderdeel moet uitmaken van een totaalakkoord.

Informatiecampagne
Deze dagen benut FNV Bouw om zoveel mogelijk werknemers op de bouwplaats te informeren over de stand van zaken. Op tientallen bouwplaatsen worden pamfletten uitgedeeld en wordt de werknemers gevraagd de bonden te steunen wanneer acties inderdaad onvermijdelijk blijken.

Nader informatie
Bert Buwalda, Districtshoofd FNV Bouw Regio Noord
Telefoon: 050-5277575, M: 06-53364369
Bert.buwalda@fnvbouw.nl (E-mail)

Meer nieuws? Ga naar http://www.fnv.nl/noord.