Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PvdA

Den Haag, 18 februari 2002

PvdA-DELEGATIES BEZOEKEN EMMEN EN DE VEENKOLONIËN

19 februari

Op dinsdag 19 februari bezoeken staatssecretaris van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij Geke Faber en de PvdA-kamerleden Harm Evert Waalkens en Tineke Witteveen-Hevinga de stad Emmen en de Veenkoloniën.

Om 14.30 uur wordt de PvdA-delegatie ontvangen in 'T Aole Buurthuis, een tot museum omgetoverd buurthuis uit 1925. Kanaal A nz. 110 in Emmer-Erfscheiderveen.

Om 15.15 uur vertrekt het gezelschap naar de Herman Scholtenflat in het heringerichte centrum van Emmer-Compascuum. In deze flat woont onder anderen mevrouw Vos-Bruinsma, PvdA-lid. Geke Faber gaat bij haar op bezoek, terwijl Tineke Witteveen en Harm Evert Waalkens de lokale PvdA-afdeling gaan helpen met het uitdelen van verkiezingsmateriaal op het marktplein in Emmer-Compascuum.

Om 16.00 uur vertrekken Geke Faber, Tineke Witteveen en Harm-Evert Waalkens naar dorpshuis Foxel, Foxel 29 in Emmer-Compascuum. Hier wordt de delegatie ontvangen door voorzitter Wiebe Russchen, die de PvdA-ers informeert over de versterking van de sociale structuren in de veenkoloniën.

Ter afsluiting neemt de delegatie van 17.45 tot 20.00 uur deel aan een buffet in cultureel café Rue de la Gare, Stationsstraat 8 in Emmen. Hier spreekt men over de ontwikkelingskansen van de Emmer veenkoloniën in relatie tot de binnenkort te presenteren 'Agenda voor de veenkoloniën'.

20 februari

Op woensdag 20 februari brengen staatssecretaris van Justitie Ella Kalsbeek, PvdA-kamerlid Usman Santi en kandidaat-kamerlid Gerard Bosman om 14.00 uur een bezoek aan het bedrijf Industrial Fibers, Eerste Bokslootweg 17 in Emmen. Zij worden rondgeleid en krijgen uitleg over de activiteiten en doelstellingen van het bedrijf. Dit bezoek eindigt om 17.00 uur.