Ingezonden persbericht


Austrian Airlines als eerste naar Kabul

Amsterdam, 19 februari 2002 - Zodra de faciliteiten voor passagiers op de internationale luchthaven van Kabul voldoende hersteld zijn, wil Austrian Airlines de Afghaanse hoofdstad zo snel mogelijk in haar netwerk opnemen. De Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij is de eerste westerse luchtvaartmaatschappij die daar concrete plannen voor heeft. Passagiers vanuit Nederland kunnen dan via een korte stop in Wenen vanaf Schiphol naar Kabul vliegen.

De internationale vluchten naar Afghanistan zijn vorig jaar in het kader van de sancties van de Verenigde Naties opgeschort. De luchthaven van de Afghaanse hoofdstad, door de bombardementen van de Verenigde Staten zwaar beschadigd, is in januari weer geopend.

Austrian Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Oostenrijk. Vanaf Schiphol onderhoudt de maatschappij drie maal daags verbinding naar Wenen. Vanuit Wenen wordt een wereldwijd netwerk onderhouden met directe vluchten naar een dertigtal bestemmingen in Oost-Europa en frequente vluchten naar het Midden-Oosten en Azië.

Informatie voor passagiers via www.austrianairlines.nl en 020 - 582 94 65.



Ingezonden persbericht