Gemeente Nieuwegein

Kap van 280 bomen in Doorslag
De gemeente Nieuwegein gaat in de wijk Doorslag 280 bomen verwijderen. De werkzaamheden zijn half februari begonnen en duren tot uiterlijk vrijdag 15 maart. Dit in verband met het broedseizoen voor vogels. In de week erna kunnen nog wel opruimwerkzaamheden plaatsvinden.

Het gaat om bomen die in het Bomenbeleidsplan zijn aangegeven als zo spoedig mogelijk te verwijderen bomen. Dit zijn bomen die weg moeten omdat ze nu (of in de nabije toekomst) gevaarlijke situaties veroorzaken. Of het gaat om bomen die zogenaamde toekomstbomen in hun groei belemmeren. Er worden geen monumentale of beeldbepalende bomen gekapt.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door een aannemer, in opdracht en onder toezicht van Gemeente Nieuwegein. De werkzaamheden vinden plaats in de hele wijk Doorslag. Het is daarom niet precies te zeggen wanneer de werkzaamheden waar plaatsvinden. Op enkele plaatsen in de wijk worden hiervoor verkeersmaatregelen genomen. De werkzaamheden vinden plaats tussen 7.00 en 18.00 uur. Op deze dagen kan er geluidsoverlast optreden door het werken met motorkettingzaag en houtsnippermachine.
---

Invoerdatum 19-2-2002

---

Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein