NIBUD Persbericht

P E R S B E R I C H T

19 februari 2002

Nóg meer informatie in NIBUD Budgethandboek

Het Budgethandboek 2002 van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting, het NIBUD, is uit. Het handboek bevat cijfers, rekenschema´s en algemene informatie over inkomsten en uitgaven van particuliere huishoudens. Hiermee is het een onmisbaar naslagwerk voor professionals die in hun werk te maken hebben met de privé-financiën van hun cliënt. Vanzelfsprekend zijn alle berekeningen uitgevoerd in euros.
Nu een jaar ervaring is opgedaan met het nieuwe belastingstelsel zijn de verschillende onderdelen, zoals de heffingskortingen, nog duidelijker in beeld gebracht. Ook gaat het Budgethandboek dit jaar uitgebreider in op verschillende soorten verzekeringen.

Cijfers, rekenschema´s en handige informatie

In het Budgethandboek 2002 is gebruik gemaakt van actuele cijfers uit verschillende onderzoeken. Het doorlopend Budgetonderzoek van het CBS 1999 is de belangrijkste bron voor de tabellen, voorbeeldbegrotingen en referentiebudgetten. Hiernaast wordt geput uit eigen onderzoek en wordt gebruik gemaakt van cijfers en gegevens van anderen.

Het Budgethandboek bevat uitvoerige gegevens en rekenschema´s voor het bruto-netto traject en de diverse subsidies en vergoedingen. Alle uitgavenposten worden apart besproken en zijn voorzien van de meest recente tabellen.

Voorbeeldbegrotingen en referentiebudgetten
Het Budgethandboek 2002 bevat wederom vele voorbeeldbegrotingen. Deze zijn bijvoorbeeld bruikbaar om met een cliënt een begroting vast te stellen of om uitgaven te spiegelen. De begrotingen zijn opgedeeld in huishoudgrootte, inkomenshoogte en type woning (huur- of koopwoning).

Technische gegevens
Het Budgethandboek wordt uitgegeven als losbladig systeem en kan worden opgeborgen in een speciale ringband. Het Budgethandboek 2002 bevat 322 pagina´s. Medio juli wordt een gratis update toegestuurd.

Prijs en bestelwijze
Een los exemplaar van het Budgethandboek 2002 (inclusief ringband) kost 72,50 en heeft bestelcode 071-07. Het is ook mogelijk om een abonnement te nemen (bestelcode 071-08). Na het eerste jaar krijgen abonnementhouders een korting van 13,25.

De ringbanden zijn ook los verkrijgbaar, kosten 7,50, onder vermelding van bestelcode 072-1.

Bestellingen kunnen worden gefaxt naar het NIBUD op faxnummer 030- 2 391 399 of worden verstuurd naar het NIBUD, Postbus 19250, 3501 DG te Utrecht.