Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 19-02-2002 3e Persbericht 19 februari 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf het Eindje is dinsdag tussen 8.00 en 18.30 uur een blauwe Peugeot 307 met het kenteken 21-HP-TS gestolen.

Eindhoven: Man van fotoapparatuur beroofd
Op de Leenderweg is dinsdagavond rond 20.15 uur een 44-jarige Fransman uit Parijs van zijn fotoapparatuur beroofd. De man was met zijn auto in de buurt van een informatiezuil gestopt om zijn fotoapparatuur in de kofferbak van zijn auto te stoppen. Op het moment dat de man de fototassen in de kofferbak wilde zetten werd hij van achteren vastgepakt. Hij werd op zijn hand geslagen en er werd een prikkende stof in zijn ogen gespoten. Hierop werden de fototassen uit zijn handen gerukt. Vervolgens hoorde hij een auto wegrijden. In de tassen zaten drie fotocameras en negen objectieven. De politie verzoekt getuigen om contact op te nemen met 0900-8844.

Eindhoven: Tasjesroven
In de Elisabethtunnel is dinsdag rond 18.00 uur een 48-jarige vrouw uit Waalre van haar tas beroofd. De vrouw fietste door de tunnel komende vanaf de Boschdijk toen ze plotseling een bromfiets hoorde aankomen. Op het moment dat ze iets hoorde vallen keek ze om. Ze zag haar fietstas op de grond liggen en bemerkte dat haar schoudertas, die in de fietstas zat, was weggenomen. Toen ze opkeek zag ze de bromfietser met haar schoudertas er vandoor gaan. In de tas zaten een portemonnee met ongeveer 15 Euro en een aantal pasjes en een bril.

Ook op de Willem van Kesselstraat is dinsdagavond rond 19.00 uur een 31-jarige Eindhovense van haar tas beroofd. De vrouw fietste komende vanuit de Europalaan over de Willem Kesselstraat. Plotseling kwam rechts naast haar een bromfietser rijden. Hij griste haar tas uit haar fietstas. De vrouw probeerde te voorkomen dat de dief er met haar tas vandoor ging en greep het hengsel vast. Hierdoor is zij gevallen. De bromfietser is met de tas gevlucht in de richting van de Barrierweg. In de tas zaten een rijbewijs, een paspoort, een portemonnee met ongeveer 100 Euro en een agenda. Door de val liep de vrouw een verwonding aan haar hoofd op. Ze is voor behandeling hieraan naar het ziekenhuis gegaan.

De politie verzoekt getuigen van de tasjesroven om contact op te nemen via 0900-8844.

Eindhoven: Vals paspoort
In het belastingkantoor aan de Karel de Grotelaan is dinsdag rond 17.00 uur een 25-jarige man uit Lichtenvoorde aangehouden. Hij wordt verdacht van het proberen te verkrijgen van een sofi-nummer met een vals paspoort. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Verdachte van winkeldiefstal aangehouden In een winkel aan de Engelseweg is dinsdagmiddag rond 17.30 uur een 41-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van een schroefboormachine uit de winkel. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.