Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 19-02-2002 2e Persbericht 19 februari 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Attachékoffer gestolen
Dinsdagmiddag rond 13.10 uur is op de Emmasingel de attachékoffer van een 72-jarige fietser uit Eindhoven gestolen. De man had zijn koffer in zijn fietstas gestopt. Plotseling bemerkte hij dat deze uit zijn fietstas gehaald was. In de koffer zaten vergaderbenodigdheden en twee lampjes.

Helmond: Gereedschap gestolen
Uit een berging van een flatgebouw aan de Mercuriuslaan zijn dinsdagmiddag tussen 16.15 en 16.00 uur een koevoet en een boormachine gestolen. Ook werd getracht een bromfiets weg te nemen. Het stuurslot van de bromfiets werd vernield. De dader is binnengekomen door de deur van de berging open te breken.

Helmond: Inbraak in woning
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Warandelaan. Er is een raam opengemaakt door de scharnierpennen er uit te halen. Er zijn een portemonnee met 250,= en een gsm gestolen.

Helmond: Snelheidscontrole
Op de Houtse Parallelweg is dinsdag tussen 13.15 en 15.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 552 gecontroleerde voertuigen reden er 36 te hard. De snelste reed 83 km/u. 50 is toegestaan.

Asten: Automobiliste gewond bij frontale aanrijding Bij een aanrijding op de Hoogstraat is dinsdag om 10.00 uur een 31-jarige vrouw uit Asten gewond geraakt. De vrouw reed in een personenauto over de Hoogstraat. Aan de rechterzijde van de weg stond een auto geparkeerd. De bestuurster passeerde de auto en kwam daardoor op de linkerweghelft. Zij had de tegemoetkomende auto, die bestuurd werd door een 36-jarige man uit Asten niet gezien. Een frontale botsing was het gevolg. De 36-jarige man had licht hoofdletsel, hij kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De 31-jarige vrouw echter was zwaar gewond. Zij is met een hersenkneuzing in het St. Annaziekenhuis opgenomen. De vrouw droeg geen autogordel en was met haar hoofd tegen de voorruit geslagen. Ze zat bekneld in de auto en de brandweer heeft haar bevrijd.

Nuenen: Vogels gestolen
Uit een schuur achter een woning aan de Oranjestraat zijn in de maandagavond of in de daarop volgende nacht vier putters gestolen. Zowel de tuinpoort als de schuurdeur zijn opengebroken. De putters zouden 200,= per stuk waard zijn.