Provincie Limburg

____________ -Submit

Besluitenlijst GS
Besluitenlijst PS
Bodemsanering

Besluitenlijst GS

Openbare besluitenlijst vergadering GS van 19 februari 2002

Onderwerp

Besluit


1.


Vragen ex artikel 21 RvO van mevrouw Martens-Berghs (OU55+) inzake beleid drugscontroles

Informatie: L Janssen, afdeling Kabinet

tel: (043) 389 70 20

e-mail:
lj.janssen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden op de vragen van mevrouw Martens-Berghs (OU55+) inzake beleid drugscontroles Maastricht-Aachen-Airport (MAA) vastgesteld.De fractie ou55+ informeert naar het beleid ten aanzien van drugscontroles op Maastricht-Aachen-Airport. Zij refereert naar de vermeende mistoestanden terzake op Schiphol. De Provincie heeft geen bevoegdheid op dit terrein. Wel is navraag gedaan bij de KMAR en het openbaar ministerie. Hieruit is gebleken dat net als voorheen reguliere drugscontroles plaatsvinden. Het beleid in deze is ongewijzigd.


2.


Ontwerpbeschikking Grondwaterwet aan Recreatiecentrum De Lommerbergen BV te Reuver

Informatie: J. van der Veer, afdeling Vergunningen

tel. (043) 389 76 67

e-mail:
jl.veer@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten van Limburg hebben besloten aan Recreatiecentrum De Lommerbergen BV een ontwerpbeschikking te verlenen voor het onttrekken van water aan de bodem. Het water mag worden onttrokken ten behoeve van drinkwater, suppletiewater 'waterpartij Plaza', verswater en spoelwater filters zwembad en spoelwater filters waterreiniging. Van de gevraagde hoeveelheid van 250.000 m3/jaar wordt 207.000 m3/jaar toegestaan en 43.000 m3/jaar geweigerd. Met het onherroepelijk worden van de nieuwe vergunning komt de huidige vergunning voor het onttrekken van 100.000 m3/jaar te vervallen.


3.

Externe opdracht ondersteuningflankerend beleid BSB-operatie

Informatie: H. Wijnands, afdeling Stedelijke Leefomgeving

tel. (043) 389 73 20

e-mail:
hm.wijnands@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben beslotenWitteveen en Bos een offerte te vragen i.v.m. aanpak van bedrijven die weigereneen inventariserend en verkennendbodemonderzoek te doen.


4.

Financieel verslag 2001 en begroting 2002 van de stichting Kasteel Groot Buggenum

Informatie: P.Parren, afdeling Financieel Beleid

tel. (043) 389 71 71

e-mail:
plgcm.parren@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben het financieel verslag 2001 en de begroting 2002 van de stichting Kasteel Groot Buggenum goedgekeurd en de provinciale vergoeding 2001 en 2002 vastgesteld op 60.376,83 (definitief) resp. 68.067,00 (voorlopig)


5.

Intranet / één-loket

Informatie: H. van den Berg, afdeling Organisatie

tel. (043) 389 77 91

e-mail :
jem.van.den.berg@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten informeren de vaste commissie Financiën en Algemene Zaken inzake de aanbesteding van een intranet in relatie tot één-loket.


6.

Light rail Zuid-Limburg

Informatie: A. Kruijssen, afdeling Mobiliteit

tel. (043) 389 79 56

e-mail:
ap.kruijssen@prvlimburg.nl

Ter afronding van de planstudie light rail Zuid-Limburg hebben Gedeputeerde Staten de nota Voorkeursalternatief vastgesteld. De minister van Verkeer en Waterstaat wordt verzocht in te stemmen met het voorkeursalternatief.


7.

Intentieverklaring goederenemplacement Venlo

Informatie: R. Schins, afdeling Mobiliteit

tel. (043) 389 75 90

e-mail:
apr.schins@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Vestjens zal namens Gedeputeerde Staten een intentieverklaring ondertekenen over de externe veiligheid en de uitplaatsing van het goederenemplacement Venlo. Waarschijnlijk kan deze verklaring op 25 februari a.s. ondertekend worden door Burgemeester enWethouders van de gemeente Venlo, GS van Limburg en minister Netelenbos, ter gelegenheid van haar werkbezoek aan Venlo.


8.

Definitief advies inzake aanvragen planprocedure voortgezet onderwijs

Informatie: H. de Jong, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs

tel. (043) 389 74 78

e-mail:
h.de.jong@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben hun advies aan de Staatssecretaris van OCenW over de aanvragen van Limburgse scholen voor intrasectorale programma's en fusies vastgesteld. De binnengekomen reacties van onderwijsinstellingen en gemeenten op het conceptadvies gaven geen aanleiding de (grotendeels positieve) adviezen te herzien.


9.

Goedkeuring herziening bebouwde kom inzake de Boswet van de gemeente Beesel

Informatie: L. Janssen, afdeling Groen

tel. (043) 389 79 31

e-mail:
lfh.janssen@prvlimburg.nl

De Provincie heeft besloten goedkeuring te geven aan de herziening van de bebouwde kom inzake de Boswet van de gemeente Beesel. Deze herziening vergemakkelijkt de uitvoering van de Boswet en speelt in op toekomstige ontwikkelingen.


10.

Onthouden goedkeuring bebouwde kom Boswet gemeente Sittard-Geleen

Informatie: L. Janssen, afdeling Groen

tel. (043) 389 79 31

e-mail:
lfh.janssen@prvlimburg.nl

Het college van Gedeputeerde Staten heeft besloten geen goedkeuring te verlenen aan het besluit van de gemeente Sittard-Geleen om de bebouwde kom Boswet te wijzigen. De reden hiervoor is dat de gemeente de procedure niet juist doorlopen heeft.


11.

Aanwijzing experimenten Rood voor Groen

Informatie: S. Kupers, afdeling Ruimtelijke Inrichting Zuid

tel. (043) 389 74 20

e-mail:
sm.kupers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om 10 initiatieven te benoemen tot experiment Rood voor Groen, alsmede 3 intitiatieven tot potentieel experiment. Hiermee wordt de verdere voorbereiding van een aantal nieuwe landgoederen (of hiermee vergelijkbare initiatieven) in Limburg mogelijk gemaakt. Over daadwerkelijke aanleg wordt pas in een later stadium besloten. Alle initiatiefnemers en betreffende gemeenten worden schriftelijk op de hoogte gesteld. Rood voor Groen is een instrument uit het POL.


12.

Voortgangsrapportage Grondverwerving voor groene functies en Particulier Natuurbeheer

Informatie: T. Mulder, afdeling Groen

tel. (043) 389 74 12

e-mail:
tjd.mulder@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten aan de leden van Provinciale Staten een rapportage aan te bieden ten aanzien van de Grondverwerving voor groene functies en Particulier Natuurbeheer in Limburg. Uit de rapportage blijkt dat de grondverwerving zodanig is versneld dat er in 2003 een tekort aan provinciale subsidie voor dit doel zal ontstaan en dat het particulier natuurbeheer tot nu toe voor 105 ha heeft bijgedragen aan de realisatie van de Ecologische Hoofdstructuur.


13.

Besluit over financiële bijdragen aan het Interregproject "C@ke"

Informatie: S. Boltong, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs

tel. (043) 389 78 56

e-mail:
sgwa.boltong@prvlimburg.nl

Het Arcus College heeft aan de Provincie Limburg een provinciale bijdrage van 28.704,00 gevraagd ten behoeve van het project "C@ke". Dit project beoogt, binnen de sector detailhandel in de Euregio Maas Rijn, mobiliteitshindernissen op het gebied van opleiding, taal en cultuur op te lossen. Gedeputeerde Staten hebben besloten de gevraagde confinanciering te verlenen, indien ook de overige partijen in de deelregio's van de Euregio Maas Rijn de gevraagde financiële bijdragen leveren. Tevens hebben GS, in het kader van het communautair initiatief Interreg III, instemming verleend aan een Interregbijdrage van 317.881,50.


14.

Invulling vacatures zorgsector op korte termijn

Informatie: I. Wildhagen, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs

tel. (043) 389 79 82

e-mail:
pcm.wildhagen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben aan Provinciale Staten voorgesteld in te stemmen met de wijze waarop de extra middelen ad 1.361.340,60, aangevuld met 453.780,22 reguliere middelen economisch beleid 2001, worden ingezet met als doel de vacatures in de zorgsector op korte termijn in te vullen. Tevens hebben zij aan PS voorgesteld in te stemmen met de wijze van monitoring van de resultaten van deze maatregelen. In geval van instemming door PS wordt een bedrag van
1.815.120,82 beschikbaar gesteld aan de Stichting Arbeidsmarktbeleid in de zorg in Limburg (STAM-zorg) voor de uitvoering van de in het voorstel beschreven maatregelen.


15.

Euregio Maas-Rijn Interreg IIIA project Technische Bijstand voor publiciteit en informatie

Informatie: R. Derichs, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs

tel. (043) 389 74 58

e-mail:
rcw.derichs@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten stemmen in met het Interreg IIIA project Euregio Maas-Rijn Technische Bijstand voor publiciteit en informatie voor de periode 2002-2008. Het project wordt voor 50% gefinancierd uit provinciale middelen ( 42.500,00) en voor de andere 50% is een subsidieaanvraag ingediend bij de Stichting EMR voor financiering uit Europese middelen uit het Interreg-IIIA programma ( 42.500,00).


16.

Interreg IIIA programma Euregio Maas-Rijn projecten voor de Stuurgroep van 1 maart 2002

Informatie: R. Derichs, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs

tel. (043) 389 74 58

e-mail:
rcw.derichs@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben een positief standpunt ingenomen ten aanzien van 10 projecten voor het Euregio Maas-Rijn Interreg IIIA programma en heeft de Stichting Euregio Maas Rijn bericht voor deze projecten, die ter besluitvorming aan de EMR Stuurgroep van 1 maart 2002 worden voorgelegd, in te stemmen met de gevraagde Interreg- bijdrage voor totaal circa 7,4 miljoen.


17.

Wijziging in vertegenwoordiging algemeen bestuur van het Interprovinciaal overleg

Informatie: M. van der Walle, afdeling Griffier

tel. (043) 389 70 23

e-mail:
fgjm.van.der.walle@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten stellen Provinciale Staten voor om in verband met het vertrek van de Brabantse gedeputeerde Van Geel uit het algemeen en dagelijks bestuur van het Interprovinciaal overleg met ingang van 12 april 2002 gedeputeerde Bronckers voor de resterende collegeperiode 1999-2003 in plaats van mevrouw Wolfs aan te wijzen als vertegenwoordiger van de provincie Limburg. Dit met het oog op de portefeuilleverdeling en politieke afspiegeling binnen het IPO-bestuur.


18.

Vijfde Nota RO

Informatie: W. Sniedt, afdeling Ruimtelijk Beleid en Coördinatie

tel. (043) 389 73 71

e-mail:
wpmsniedt@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten bieden het kabinetsstandpunt over de Vijfde Nota (nota 'Ruimte maken, ruimte delen') ter kennisneming aan de Vaste Commissie Ruimte en Groen.Tevens bieden zij de commissie een notitie aan, waarin verslag wordt gedaan van de provinciale inbreng in de besluitvorming rond de Vijfde Nota.


19.

Beslissing op bezwaar Bowie Weert

Informatie: H.van Haaren, afdeling Handhaving & Monitoring

tel. (043) 389 78 92

e-mail:
hw.van.haaren@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten het bezwaarschrift van Bowie Weert tegen het dwangsombesluit van 2 oktober 2001 ongegrond te verklaren. Bij voornoemdbesluit is Bowie Weert gesommeerd de houtopslag binnen de inrichting in overeenstemming te brengen met de vergunning.


20.

Handhavingsverzoek en het opleggen van een dwangsom aan Autorecycling Echt te St. Joost

Informatie: S. Houben, afdeling Handhaving & Monitoring

tel. (043) 389 74 08

e-mail:
sme.houben@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten het verzoek van de heer Verkoijen, namens de heer Montforts, tot handhavend optreden tegen Autorecycling Echt V.O.F. te St. Joost in te willigen en derhalve aan Autorecycling Echt. V.O.F. een last onder dwangsom op te leggen in verband met het oprichten en in werking hebben van een inrichting zonder de daarvoor vereiste milieuvergunning.


21.

Agro-Conferentie Maastricht 2003

Informatie: H. Caubo, afdeling Landelijk Leefomgeving

tel. (043) 389 76 63

e-mail:
jlmh.caubo@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten te participeren in het initiatief Agro - Conferentie Maastricht 2003 door in principe een bedrag van 100.000,00 hiervoor te reserveren. Het betreft de organisatie van een internationale vijfdaagse conferentie in het MECC te Maastricht begin 2003.


22.

Vragen ex artikel 21 RvO van de heer F. Timmermans (PNL) inzake riooloverstorten en diergezondheid

Informatie: H. van Huet, afdeling Landelijke Leefomgeving

tel. (043) 389 76 34

e-mail:
hjwj.van.huet@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden op de vragen van de heer J. Timmermans inzake riooloverstorten en diergezondheid vastgesteld. Informatie is verschaft over de stand van zaken, verantwoordelijkheid en handhaving.


23.

Gedeputeerde Staten verlenen het Monumentenhuis Limburg een exploitatiesubsidie voor 2002

Informatie: T. Oberndorff, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling

tel. (043) 389 73 63

e-mail:
tmma.oberndorff@prvlimburg.nl

De Stichting Monumentenhuis Limburg ontvangt in 2002, onder de voorwaarde dat voor 1 mei 2002 een sluitende begroting wordt overlegd, een structureel exploitatiesubsidie van maximaal 181.000,00 voor de ondersteuning van de particuliere monumentenorganisaties.


24.

Meerjarenplan streektaal van de Raod veur 't Limburgs

Informatie: M. Snijders, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling

tel. (043) 389 71 95

e-mail:
mjg.snijders@prvlimburg.nl

De Raod veur 't Limburgs heeft een Meerjarenplan streektaal opgesteld. GS stellen aan PS voor dit plan voor kennisgeving aan te nemen en de per bepaling van artikel 7 van het Europese Handvest opgenomen voorstellen, alsmede de door de Raod aa gegeven kern van het beleid, als basis te nemen voor het streektaalbeleid van de provincie Limburg.


25.

Subsidiering Limburg Symphonie Orkest als provinciale cultuurplaninstelling

Informatie: M. van Nieuwpoort, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling

tel. (043) 389 99 51

email:
mad.van.nieuwpoort@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten stellen aan Provinciale Staten voor het Limburgs Symphonie Orkest vanaf dit jaar op de begroting te plaatsen als provinciale cultuurplaninstelling voor de periode 2002-2004 voor een bedrag van 68.067,00 jaarlijks.


26.

Evaluatie beleidsregels en adviesstructuur cultuur

Informatie: M. van Nieuwpoort, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling

tel. (043) 389 99 51

email:
mad.van.nieuwpoort@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten stellen voor om de beleidsregels voor subsidiebudgetten op het terrein van cultuur op enkele punten aan te passen. Deze aanpassingen betreffen in hoofdzaak verduidelijkingen van de bestaande tekst n.a.v. van opgedane praktijkervaring. De nieuw vastgestelde beleidsregels zullen nadat de vaste commissie is gehoord, op de gebruikelijke wijze worden gepubliceerd.


27.

Subsidieaanvraag van het Bisdom Roermond ten behoeve van integratie in de bibliotheek van het Grootseminarie te Rolduc

Informatie: M. Curfs, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling

tel. (043) 389 71 28

e-mail:
mjhw.curfs@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten de vaste Commissie voor Welzijn, Zorg en Cultuur te sonderen alvorens het besluit te nemen om een provinciaal subsidie van totaal 100.000,--00 in 2002 en 2003 beschikbaar te stellen aan het Bisdom Roermond ten behoeve van de integratie en de ontsluiting van de UTP-bibliotheek in de bibliotheek van het Grootseminarie te Rolduc.


28.

Opdracht aan Stichting Alexander te Amsterdam t.b.v. begeleiding jeugdparticipatie bij vernieuwingstraject aanpak jeugdcriminaliteit in Limburg

Informatie: J. Ramaekers, afdeling Zorg

tel. (043) 389 71 24

e-mail:
jgc.ramaekers@prvlimburg.nl

Thans wordt door diverse betrokken partijen gewerkt aan nieuwe impulsen voor de aanpak van jeugdcriminaliteit in Limburg. GS hebben Stichting Alexander opdracht verstrekt om een aantal jongeren voor te bereiden en te begeleiden in het leveren van hun inbreng in dit vernieuwingstraject.

Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. 25-2-2002 16:38