Natuurmuseum Groningen


PERSBERICHT

Groningen, 12 februari 2002

VOORJAARSVAKANTIE IN NATUURMUSEUM

Tijdens de voorjaarsvakantie staat Natuurmuseum Groningen traditiegetrouw bol van de activiteiten.

Viegen als een vogel door Poppentheater

Dinsdag 19 februari om 14.30 uur, 1,13 per persoon (excl. museumtoegang) Een familieprogramma voor kinderen vanaf 3 tot ca. 8 jaar.

In het poppentheaterstuk Vliegen als een vogel droomt Jelle ervan te vliegen. Want wat al die vogels kunnen, kan hij toch ook leren? Verkikkerd

Zondag 17 en 24 februari om 15.00 uur en donderdag 21 februari om 14.30 uur, 1,13 per kind (excl. museumtoegang). Een familieprogramma voor kinderen vanaf 6 tot ca. 10 jaar. Ouder/begeleiderparticipatie voorwaarde deelname, beperkte deelname.

Harry Brusche en Geert Voskamp zijn dol op kikkers en hebben een jaar lang elke dag een kikker getekend of geschilderd. Kinderen bekijken die prachtige schilderijtjes met allerlei verschillende kikkers met behulp van een opdrachtenboekje. In de tentoonstelling zien ze ook hoe kikkers en padden bewaard worden; van kikkervisje tot reuzenpad. Tot slot maken kinderen zelf een kikkerschilderij om mee naar huis te nemen.

Filmprogramma

Toegang tot de filmzaal bij museumtoegang inbegrepen.

Tijdens de voorjaarsvakantie draait de volgende film:
* Een luizenleven: Disneyfilm met planten, geïnspireerd op fotos van Karl Blossfeldt.

Harry Potter en de uilen

In de hal van het museum komen kinderen en volwassenen meer te weten over deze fascinerende vogels. De sneeuwuil, die een hoofdrol speelt in het leven van Harry Potter, is van dichtbij te bekijken en ook kan men kennis maken met enkele beroemde uilen. En kunnen uilen in de Dreuzelwereld ook post bezorgen of doen ze dat alleen voor Harry en de andere leerlingen van Zweinstein?
Voor alle programmas geldt: reserveren aanbevolen. Vol is vol. Minimaal een half uur van tevoren de kaartjes afhalen. Natuurmuseum Groningen is open dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Maandag gesloten. Voor meer informatie en reserveringen kunt u bellen naar 050-3676170. Bezoekadres: Praediniussingel 59, 9711 AG, Groningen.