Gemeente Soest

Actueel


Lijsttrekkers debatteren over vernieuwingsvoorstellen van burgers


* "Er moet een Ombudsman als onafhankelijke bemiddelaar zijn, wanneer de belangen van individuele burger en de gemeente botsen"
* "De gemeente Soest moet zeven generaties vooruitplannen, net zoals de Amerikaanse stad Seattle"

* "De gemeente moet voor elke wijk een relatieambtenaar aanwijzen, waarmee de wijkraad een permanente relatie kan opbouwen"

Ziedaar een aantal stellingen, waarover de Soester lijsttrekkers voor de raadsverkiezingen op dinsdagavond 19 februari van 19.30 tot 22.00 zullen debatteren in de raadzaal van het gemeentehuis.

De stellingen zijn ontleend aan de aanbevelingen van een viertal subgroepen van de Burgerwerkgroep Bestuurlijke Vernieuwing. In dat verband bogen zich vorig jaar een kleine veertig belangstellende Soester burgers zich over de vraag hoe het lokale bestuurlijke en politieke proces nieuwe impulsen kan worden gegeven. Vorige week zijn de aanbevelingen van de subgroepen 'Cultuur', 'Communicatie', 'Leefbaarheid' en 'Het Fundament' gepresenteerd aan de lijsttrekkers en de pers. Het Publieke debat op 19 februari a.s. wordt zo gestructureerd dat er per subwerkgroep twee stellingen aan bod komen. Na een korte toelichting/verdediging door een werkgroeplid zullen per stelling twee lijsttrekkers over de aanbeveling debatteren. Ook het aanwezige publiek kan meedoen. Iedereen is van harte welkom Het is de bedoeling dat de aanbevelingen van de Burgerwerkgroep, evenals de 24 aanbevelingen uit de toekomstoriƫntatie 'TOSS 2015', na de raadsverkiezingen een belangrijke rol zullen spelen bij de opstelling van het collegeprogramma 2002-2006.

De avond zal worden geleid door UN-journaliste Elisabeth van den Hoogen, geen onbekende meer in Soest vanwege het leiden van een aantal TOSS-avonden. Burgemeester Janssen zal als gastheer optreden.
---