Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Voor de wereldwijde markt

Apple voert nieuw auditorbeleid in

Bunnik, 18 februari 2002 - Apple kondigt vandaag zijn overstap naar een nieuw auditorbeleid aan. Dit beleid houdt in dat auditors geen diensten mogen verlenen die betrekking hebben op niet-financiële zaken, zoals adviesverlening met betrekking tot informatietechnologie en het ondersteunen en/of verrichten van interne audits.

"Het auditcomité van de raad van bestuur van Apple is altijd waakzaam geweest op dit punt. Het lijkt ons echter verstandig om nu een stap verder te gaan en dit ook duidelijk te maken aan onze aandeelhouders", aldus Steve Jobs, CEO van Apple.

De auditors van Apple blijven wel adviezen verlenen en werkzaamheden verrichten met betrekking tot financiële aangelegenheden, zoals het uitvoeren van audits op de wettelijke vereiste deponering van gegevens van buitenlandse dochterondernemingen, het uitvoeren van audits op pensioenregelingen, de registratie bij de Amerikaanse beurscommissie en het verlenen van adviezen op fiscaal gebied.

Het auditcomité van de raad van bestuur van Apple zal ook in de toekomst de niet-auditdiensten die door de auditors van Apple worden verleend beoordelen. Bedoeling is te controleren of deze werkzaamheden al dan niet inbreuk doen op de zelfstandigheid die de auditors bij het uitvoeren van hun werkzaamheden in acht dienen te nemen.

© 2002 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo en Macintosh zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

# # #

Apple
Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple:
Voor informatie over Apple: http://www.apple.com
Voor informatie over Apple Belux: http://www.apple.com/nl
Voor persberichten van Apple: http://www.apple.com/nl/pr

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Steven Van den Eynde
MarCom & PR Manager Apple Belux
Buro & Design Center
Heizel Esplanade 1, bus 100
1020 Brussel
Tel: +32 (0)2-474-42-57
Fax: +32 (0)2-474-43-00
E-mail: vandeneynde.s@euro.apple.com

Ellen Westland
Apple Nederland
Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik
Tel: +31 (0)30-659 39 00
Fax: +31 (0)30-659 38 50
E-mail: westland.e@euro.apple.com


---