Gemeente Den Helder

19-02-2002
Openbare kennisgevingen week 8
Ingediende bouwaanvragen
Burgemeester en wethouders hebben aanvragen om een bouwvergunning ontvangen voor:

-het uitbreiden van de woning Bassingracht 166 (ontvangen 7 februari 2002);

-het bouwen van een praktijkruimte op het bedrijventerrein aan de Van Foreestweg (ontvangen 8 februari 2002);

-het optrekken van de voorgevel van de woning Ruyghweg 331 (ontvangen 11 februari 2002);

-het uitbreiden van de woning Bankastraat 12 (ontvangen 11 februari 2002);

-het verbouwen en uitbreiden van de woning Graaf Willem II straat 87 (ontvangen 11 februari 2002);

-het bouwen van een garage bij de woning Vogelzand 3246 (ontvangen 11 februari 2002);

-het renoveren van gebouw 28 op het Oude Rijkswerfterrein Willemsoord aan de Weststraat 1 (ontvangen 11 februari 2002);
-het uitbreiden van de woning Wierbalg 1414a (ontvangen 11 februari 2002);

-het uitbreiden van de woning Boterzwin 4520 (ontvangen 12 februari 2002);

-het bouwen van een bedrijfspand aan de Schrijnwerkersweg (ontvangen 12 februari 2002);

-het plaatsen van een dakkapel in het zijgeveldakvlak van de woning Wierbalg 2902 (ontvangen 13 februari 2002);

-het plaatsen van een transformatorstation aan de Sperwerstraat/Kievitstraat (ontvangen 13 februari 2002);
-het uitbreiden van de woning Jekerstraat 30 (ontvangen 14 februari 2002);

-het verbouwen en uitbreiden van de woning Oranjestraat 27 (ontvangen 14 februari 2002).
Het gaat hier om een bekendmaking als bedoeld in artikel 41 van de Woningwet. De bouwplannen zijn in behandeling en om advies bij verschillende afdelingen en/of diensten. Wilt u toch een van deze bouwplannen inzien, maak dan eerst een telefonische afspraak met de afdeling Bouwen en Wonen (telefoon 671679).

Verleende bouwvergunningen/toegestane meldingsplichtige bouwwerken Burgemeester en wethouders hebben besloten dat het volgende meldingsplichtige bouwwerk mag worden uitgevoerd:
-het plaatsen van een tuinhuisje achter de woning Malzwin 2612 (verzenddatum 13 februari 2002).
Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunningen verleend voor:
-het wijzigen van de voorgevel van de woning Emmastraat 96 (verzenddatum 13 februari 2002);

-het bouwen van een kantoorgebouw aan de Verkeerstorenweg 3 (verzenddatum 13 februari 2002);

-het verbouwen en uitbreiden van de woning Bothastraat 19 (verzenddatum 7 februari 2002).
Iedereen die door het verlenen van de bouwvergunningen rechtstreeks in zijn belangen is getroffen kan, binnen zes weken na de dag waarop de betreffende vergunning is verzonden, bezwaar indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Wie dit tijdig doet kan bij de President van de rechtbank te Alkmaar (Postbus 252, 1800 AG) schorsing van dit besluit aanvragen.

Sloopvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben sloopvergunningen verleend voor:
-het gedeeltelijk slopen van kweekkas 1 en het geheel slopen van kweekkas 2 op het complex van Stichting Oranjerie "De Groene Parel" aan de Soembastraat 83;

-het verwijderen van twee kozijnpanelen aan de achterzijde van de woning Waddenzeestraat 46.

Bouwplannen/Vrijstellingen
Burgemeester en wethouders hebben de volgende melding bouwvoornemen resp. aanvragen om bouwvergunning ontvangen:

-het plaatsen van een tuinhuisje achter de woning Kruiszwin 1278;
-het verbouwen en uitbreiden van het clubhuis op het sportpark aan de Ruyghweg;

-het aanbouwen van een wintertuin aan de recreatiewoning Strandslag 27 aan de Zanddijk 11E;

-het uitbreiden van de woning Keysers Plaet 1014 met een serre;
-het uitbreiden van de woning Keysers Plaet 1015 met een serre;
-het uitbreiden van de woning A.T. Jongkeesstraat 9. Burgemeester en wethouders kunnen aan de eerste twee bouwplannen alleen meewerken door het verlenen van vrijstelling op grond van het bepaalde in artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 13, tweede lid van het uitwerkingsplan "Kruiszwin 1" (eerstgenoemd bouwplan) resp. artikel 50 lid 4 van de Woningwet jo. artikel 13 van de voorschriften van het ontwerp - bestemmingsplan "Mijnendienst 1999" (tweede bouwplan). Aan de overige bouwplannen kunnen burgemeester en wethouders meewerken door het verlenen van vrijstelling als bedoeld in artikel 19, derde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Burgemeester en wethouders zijn van plan deze vrijstellingen te verlenen. Heeft u hiertegen bedenkingen, dan kunt u deze vanaf vrijdag 22 februari 2002 gedurende vier weken schriftelijk indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.
De bouwplannen liggen gedurende deze termijn ter inzage in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20, bij de afdeling Bouwen en Wonen van de dienst Stadsontwikkeling en Beheer, op werkdagen van 08.00 uur tot 14.00 uur.

Nota Wonen Den Helder
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat vanaf heden tot 1 april 2002 bij het Centraal Informatie Punt en de afdeling Bouwen en Wonen van de dienst Stadsontwikkeling en Beheer, beide in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20, op werkdagen tussen 08.00 uur en 14.00 uur, of op afspraak via telefoonnummer 0223-671 679, de ontwerp-Nota Wonen Den Helder, versie 31 januari 2002, ter inzage ligt. U kunt het ontwerp ook inzien bij de filialen van de openbare bibliotheek, gedurende de openingstijden.
In het kader van de inspraakprocedure kunt u tot 1 april 2002 schriftelijke vragen, opmerkingen en bedenkingen over de inhoud van deze ontwerp-nota indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.
Als de inspraakreacties daartoe aanleiding geven, passen wij de ontwerp-Nota Wonen Den Helder aan, voordat we deze aan de gemeenteraad ter vaststelling voor leggen.

Kennisgeving Provincie Noord - Holland
Vastgesteld partiële herziening streekplan Noord-Holland-Noord

Provinciale Staten van Noord-Holland hebben op 10 december 2001 de partiële streekplanherziening Noord-Holland-Noord vastgesteld. Het plan vormt een nieuw planologisch kader voor enkele onderdelen uit het geldende streekplan Noord-Holland-Noord voor de periode tot en met 2004.
Het plan maakt aanvullend op het geldend streekplan de ontwikkeling mogelijk op onderdelen van woningbouw, bedrijventerreinen en recreatieve voorzieningen. Bovendien zijn enkele onderdelen van verkeer- en vervoerbeleid, een uitbreiding van een toekomstig projectgebied voor bollenteelt en een nieuwe locatie voor het AZ-stadion in Alkmaar opgenomen.
U kunt de partiële streekplanherziening Noord-Holland-Noord vanaf 18 februari 2002 inzien. Het plan ligt ter inzage op de volgende locaties:

-In de bedrijfsbibliotheek provincie Noord-Holland, Houtplein 33 te Haarlem

-Op de secretarie van elke gemeente binnen het streekplangebied Noord-Holland-Noord

-Elke Openbare Bibliotheek binnen het streekplangebied Noord-Holland-Noord en de stadsbibliotheek op het Doelenplein 1 te Haarlem.
De partiële streekplanherziening Noord-Holland-Noord bevat geen concrete beleidsbeslissingen. Aangezien op grond van artikel 54, respectievelijk artikel 56 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening uitsluitend tegen concrete beleidsbeslissingen beroep kan worden ingesteld, bestaat er geen mogelijkheid tot het instellen van beroep. De partiele herziening van het streekplan Noord-Holland-Noord is ook tegen kostprijs te bestellen bij de provincie Noord-Holland (tel. 023 5144300). Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met dhr. C.F. Cornet (tel. 023 5143310).

Verkeerszaken
Burgemeester en wethouders hebben besloten dat op de Wezenstraat, naast het perceel Beatrixstraat 13a, een laad- en loshaven wordt aangelegd.
De laad- en loshaven wordt aangegeven met bord E7 van Bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990. Verder wordt het geldende stopverbod langs de oostzijde van de Wezenstraat, tussen de Beatrixstraat en het parkeerterrein Breewater, aangegeven met borden, vervangen door een doorgetrokken gele streep als bedoeld in artikel 23, eerste lid, onder g van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990.
Ook wordt langs de westzijde van de Wezenstraat, over ca. 6 meter ten noorden van de inrit naar het magazijn van het perceel Beatrixstraat 13a, een parkeerverbod ingesteld door plaatsing van een onderbroken gele streep als bedoeld in artikel 24, eerste lid, onder e van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990. Bezwaren tegen (een van) deze besluiten kunt u tot 4 april 2002 indienen. Het bezwaarschrift stuurt u naar het college van Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA te Den Helder.
U kunt de stukken vanaf vandaag tot 4 april 2002 inzien bij de afdeling Stadsbeheer van de dienst Stadsontwikkeling & Beheer, Sportlaan 62.

Lastgevingen
Langs de openbare weg staan voertuigen en wrakken die daar niet horen.

Burgemeester en wethouders gelasten de eigenaren op grond van artikel 5.1.5 en 5.1.10 van de Algemene Plaatselijke Verordening, hun eigendom binnen een week van de openbare weg te verwijderen. Het gaat om:


-de aanhangwagen met kenteken RH-JN-25, die gedurende langere tijd staat op de openbare weg aan het Kruiszwin 10 op de parkeerplaats;
-de oude blauwe boottrailer zonder kenteken, die gedurende langere tijd staat op de openbare weg en half in het groen aan het Middelzand tegenover 43;

-de open aanhangwagen zonder kenteken, die gedurende langere tijd is geplaatst deels in het openbaar groen aan de Zuiderhaaks, achterkant Kruiszwin 11.
Bij niet nakoming van deze lastgevingen laten burgemeester en wethouders de voertuigen op kosten van de eigenaren verwijderen. Na verwijdering van de openbare weg worden de voertuigen gedurende 3 maanden opgeslagen en kunnen dan door de eigenaren afgehaald. Nadere informatie kunt u krijgen bij de afdeling Stadsbeheer van de dienst S&B, telefoon 671890 of 671286, alleen van maandag t/m woensdag.

Wet geluidhinder
Burgemeester en wethouders maken, gelet op artikel 13 van het Besluit grenswaarden binnen zones langs wegen, bekend dat zij voor de voorgenomen bouw van 32 woningen in fase 1 van het Duinparkplan in de wijk Nieuw Den Helder, ter anticipering op nog het vast te stellen bestemmingsplan "Duinpark 2001", van plan zijn bij het College van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland een verzoek in te dienen voor het vaststellen van een hogere waarde als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder.
Met het vaststellen van deze hogere waarde wordt de toegestane geluidsbelasting van de gevel van de woningen die grenzen aan de Waddenzeestraat maximaal 56 dB(A), inclusief aftrek ex artikel 103 van de Wet Geluidhinder. De toegestane geluidsbelasting van de gevels van de woningen, gelegen aan de gracht langs de Jan Verfailleweg wordt maximaal 58 dB(A), eveneens inclusief de aftrek ex artikel 103 van de Wet Geluidhinder.
Het verzoek en de stukken kunt u gedurende twee weken inzien, te rekenen vanaf vrijdag 22 februari 2002 tot vrijdag 8 maart 2002, tijdens openingsuren bij de Milieudienst, Drs. F. Bijlweg 20 te Den Helder. Desgewenst kunt u bij de Milieudienst een mondelinge toelichting op de stukken krijgen.
Schriftelijke opmerkingen over het verzoek kunt u gedurende bovengenoemde termijn indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA te Den Helder.
Ook bestaat de gelegenheid om mondelinge opmerkingen te maken tijdens een openbare zitting, die gehouden wordt op maandag 25 februari 2002, om 10.30 uur op het stadhuis (Milieudienst), Drs. F. Bijlweg 20 in Den Helder.

Kapvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben een verzoek voor een kapvergunning ontvangen van:
? Dhr. J. van Doorn, J. van der Veerstraat 25, voor het kappen van 1 populier, naast de woning.
Zienswijzen over de vergunning kunt u schriftelijk vóór donderdag 28 februari 2002 indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.

Burgemeester en wethouders hebben een kapvergunning verleend aan: Dienst Welzijn, tbv Korvetstraat, voor het rooien van 16 m2 houtopstand, ivm reconstructiewerkzaamheden Scouting Inca groep. Bezwaar tegen het verlenen van deze vergunning kunt u schriftelijk tot 6 weken na de datum van publicatie van de vergunning indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. De stukken kunt u inzien bij de Milieudienst.

Vastgestelde verordeningen

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 6 december 2001 de navolgende verordeningen vastgesteld:

1. de "gemeentelijke Bijstandsverordening";
2. de "Verordening Bijzondere Bijstand gemeente Den Helder."
De verordeningen liggen voor een ieder ter inzage bij het Centraal Informatiepunt in het stadhuis.

Beleidsregels Algemene Bijstandswet

Het college van burgemeester en wethouders heeft in zijn vergadering van 8 januari 2002 de navolgende beleidsregels in het kader van de Algemene Bijstandswet vastgesteld:

1. beleidsregels met betrekking tot het verstrekken van categoriale bijzondere bijstand voor duurzame gebruiksgoederen;
2. beleidsregel met betrekking tot het verstrekken van een overbruggingsuitkering.

De beleidsregels liggen voor een ieder ter inzage bij het Centaal Informatiepunt in het stadhuis.

DEN HELDER, 21 februari 2002.
drs. J.M. Staatsen, burgemeester.
W.F.H. van der Paard, loco-secretaris.

« terug