Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

http://www.minvrom.nl

MINVROM: Ministerie VROM voert campagne over zuinige auto's

De komende maanden voert het ministerie van VROM een campagne over de energiepremie op zuinige personenauto.s. VROM heeft een brochure uitgebracht met een overzicht van alle zuinige auto.s die voor een premie in aanmerking komen. Ook zijn er TV en radiospotjes en posters en kaarten met de titel: energiepremie op zunige auto.s, met een knipoog naar Zeeuws meisje. Voor informatie over de regeling kan men terecht op de website van VROM.

Met de campagne wil VROM de aankoop van energiezuinige auto.s stimuleren. Door de aanschaf van een zuinige auto kan de CO2 uitstoot worden teruggedrongen. In totaal is het personenautoverkeer verantwoordelijk voor 10% van de totale CO2 uitstoot. Een auto stoot per gereden kilometer gemiddeld 175 gram CO2 uit.

Sinds 1 januari wordt de aankoop energiezuinigste auto.s beloond. De energiepremie geldt voor nieuwe auto.s met een A label of B label. De aankoop van een nieuwe auto met een A label (zuinigste) levert een premie op van 1000 euro. Een auto met een B label (zuinig) levert 500 euro op. Met het energielabel kunnen kopers vaststellen dat een auto verhoudingsgewijs zuiniger is dan vergelijkbare modellen. Welk label een auto krijgt wordt bepaald door de CO2 uitstoot. Een groen A label voor de zuinigste auto.s en een rood G label voor de onzuinigste.