Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 20-02-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanhouding niet voldoen aan vordering
ZEEWOLDE Dinsdagochtend is op de Industrieweg een 21-jarige man uit Zeewolde aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man met hoge snelheid op zijn brommer rijden. De agenten hielden hem op de Gelderseweg staande en vroegen hem mee te gaan naar het politiebureau om de brommer te testen. De man bedacht zich en ging er als een speer vandoor. Later kon hij op de Industrieweg aangehouden worden. Hierbij verzette de verdachte zich hevig. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Inbrekers aangehouden
ALMERE Woensdagochtend vroeg zijn drie mannen aangehouden voor inbraak. Deze mannen, 24 en 33 jaar uit Almere en een 20-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats, hadden ingebroken bij een snackbar aan de Contrabasstraat en waren in een auto gevlucht. Dankzij de beschrijvingen van getuigen konden de verdachten op de Hogering aangehouden worden. De auto en de gestolen goederen zijn in beslag genomen. Het trio is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De politie houdt de mogelijkheid open dat zij verantwoordelijk kunnen zijn voor meer inbraken.

Netwerk mensenhandel opgerold
ARNHEM De politie van Gelderland-Midden heeft dinsdag in samenwerking met diverse korpsen waaronder regiopolitie Flevoland, in onder meer Almere een aantal verdachten aangehouden die in verband kunnen worden gebracht met mensenhandel.