Vakopleiding Transport en Logistiek


19 FEBRUARI 2002

GPdW Mobiliteitscentrum uitvoerder voor reïntegratie in de sector transport en logistiek

De reïntegratie van gedeeltelijk arbeidsgeschikten en werklozen wordt sinds 2001 via een aanbestedingsprocedure door het UWV (uitvoering werknemersverzekeringen) toegewezen aan private reïntegratiebedrijven. GPdW Mobiliteitscentrum is een van de 41 reïntegratiebedrijven die het UWV heeft geselecteerd om gedeeltelijk arbeidsgeschikten en werklozen weer aan de slag te helpen. Dit betekent dat GPdW Mobiliteitscentrum vanaf 1 april ongeveer 455 uitkeringsgerechtigden gaat begeleiden naar werk binnen de sector transport en logistiek.

Vanwege de branchespecifieke deskundigheid blijkt GPdW Mobiliteitscentrum zowel voor het UWV als voor de landelijk werkende, algemene reïntegratiebedrijven (RIB's) een interessante partij. GPdW Mobiliteitscentrum sluit, net als in 2001, ook dit jaar weer samenwerkingscontracten met andere RIB's om gedeeltelijk arbeidsgeschikten en werklozen naar de sector transport en logistiek toe te leiden.

GPdW Mobiliteitscentrum zal zich dit jaar tevens nadrukkelijk presenteren aan bedrijven in de sector, die vanwege de toenemende verantwoordelijkheid voor de reïntegratie van eigen, ziek, personeel gebruik zullen maken van RIB's. Zij lopen namelijk het risico door de Wet verbetering Poortwachter (WVP), langer dan een jaar het loon van de werknemer door te moeten betalen. GPdW Mobiliteitscentrum biedt werkgevers aan deze werknemers vroegtijdig te begeleiden naar werk bij een andere werkgever.

GPdW Mobiliteitscentrum is het reïntegratiebedrijf voor de sector transport en logistiek. Het richt zich op de instroom van werklozen en gedeeltelijk arbeidsgeschikten. GPdW Mobiliteitscentrum is onderdeel van het gespecialiseerde opleidingsinstituut voor de sector, Vakopleiding Transport en Logistiek. Jaarlijks begeleidt GPdW Mobiliteitscentrum met succes de reïntegratie van honderden kandidaten naar een passende functie.

Meer informatie over de diensten die GPdW Mobiliteitscentrum te bieden heeft kunt u opvragen via het telefoonnummer: 0172 40 34 70 of via de mail: gpdw@vtenl.nl.